Groen licht voor administratief centrum CM op site Sint-Jozef

Zo zal het nieuwe gebouw eruitzien.© GF
Zo zal het nieuwe gebouw eruitzien.© GF
Redactie KW

Stad Oostende geeft groen licht voor de ontwikkeling van kantoorgebouwen van de Christelijke Mutualiteit (CM) op de voormalige site Sint-Jozef. Dit vormt het sluitstuk van de herinrichting van de terreinen van het vroegere ziekenhuis. Eerder werd een woonproject met 185 wooneenheden al goedgekeurd.

Stad Oostende keurde recent de plannen goed voor de ontwikkeling van kantoorgebouwen van de Christelijke Mutualiteit op de site van de vroegere Sint-Jozefskliniek. Als alles volgens plan verloopt, verhuist CM in 2023 haar hoofdzetel in Oostende van de Ieperstraat naar de site langs de Nieuwpoortsesteenweg.

Bistro voor mensen uit de buurt

Naast ruimtes voor dienstverlening aan de CM-leden, zal het moderne gebouw ook uit bureaus en vergaderzalen bestaan. De ruimtes worden ingedeeld in verschillende types zoals landschapsbureaus, cockpits, concentratieruimtes en vergaderzalen.

Op de bovenverdieping komt er onder andere een beperkte fitnessruimte voor het personeel. De platte daken zullen uiteindelijk transformeren tot groene oases, compleet met dakterras.

“Verder komt er een bistro op het gelijkvloers”, zegt Bertrand Lejeune, directeur van CM Oostende. “Het is de bedoeling dat mensen uit de buurt in de bistro terechtkunnen voor een babbel, een drankje en een gezonde hap.”

Groene long

Eerder keurde Stad Oostende de plannen goed voor de bouw van 185 woongelegenheden op de voormalige Sint-Jozefsite. De plek wordt een nieuwe groene long van meer dan 10.000 m². Ontharding, vergroening en toegankelijkheid zijn de sleutels van het project. Dankzij de centrale ligging is het de bedoeling dat deze locatie ook jonge gezinnen zal aanspreken.

Het strand, het stadscentrum, sportinfrastructuur, scholen, … liggen allemaal binnen handbereik van de nieuwe woningen. Daarnaast komt er een nieuw buurtpark. Samen met de Urban farm, de stadspergola en de boomgaard zal dit park voor het groene extraatje zorgen. “De ontwikkeling zal ongetwijfeld een dynamiek teweegbrengen in de wijk die iedereen ten goede zal komen”, besluit schepen van Ruimte en Wonen Kurt Claeys. (red)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.