Grensoverschrijdend TV-station maakt programma over de Westhoek

(foto Events Outside The Box)
Redactie KW

Het digitaal televisiestation Flandres-TV begon onlangs met het uitzenden van het maandelijkse programma ‘Welkom’ over wat er leeft in de Westhoek en net over de grens in Frankrijk.

‘Welkom’ is een Frans-Belgisch programma, in beide talen, geproduceerd door Flandres Télévision en Events Outside The Box. De eerste aflevering van het tv-programma werd onlangs uitgezonden en had als thema ‘terug naar school’. Het programma is een onderdeel van een Interreg-project.

“Welkom is een maandelijks programma van 30 minuten, aangeboden op sociale netwerken. Het doel is eenvoudig: het samenbrengen en verenigen over de grens heen van Fransen en Belgen”, zegt Geert Gombeir van Events Outside The Box. “Dit programma is volledig tweetalig met aandacht voor verschillende onderwerpen onder andere een agenda die informatie biedt over evenementen aan beide zijden van de grens, met ook gasten die rond het grensoverschrijdende al actief zijn. Het Welkom-programma zoekt thema’s in de regio’s Flandre Intérieure en de Westhoek.”

Partnernetwerk

“FlandresTV is een digitaal tv-station, dat opgestart werd in 2013. Deze web-tv heeft twee werknemers en is gevestigd in Bailleul (Fr.). Events Outside The Box wil op een originele manier op zoek naar innovatie en waar mogelijk steun geven aan bestaande organisaties”, zegt Geert Gombeir. “Samen gaan we de uitdaging aan om iedere maand een tweetalig tv-programma gratis ter beschikking te stellen om zo ontmoetingen over de grens heen te realiseren. We gingen ervan uit dat er veel gemeenschappelijke punten zijn die vaak niet voldoende worden benadrukt. Het doel van ‘Welkom’ is om dit te verhelpen door te vertrouwen op een dicht en dus grensoverschrijdend partnernetwerk.” De eerste aflevering kan je herbekijken op Facebookpagina van ‘Welkom TV’. (LBW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.