Gratis reflecterend huisnummer voor inwoners Lichtervelde

Bart Vereecke met een reflecterend huisnummer. (foto Kurt) © Kurt Desplenter Foto Kurt
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Lichtervelde doet een oproep aan de inwoners om een reflecterend huisnummer aan te vragen. “Bij donker of slecht weer, of in afgelegen gebieden, is het voor de hulpdiensten moeilijker het juiste huisnummer te vinden. Een reflecterend huisnummer brengt heel wat tijdswinst met zich mee, in geval van nood is elke verloren seconde er één te veel”, vertelt Bart Vereecke van de Dienst Burgerzaken.

De actie is eenmalig en loopt tot 31 oktober. “Na die periode is het niet meer mogelijk een reflecterend huisnummer aan te vragen, met uitzondering van gebouwen die na datum in gebruik genomen worden.”

Het is niet verplicht een reflecterend huisnummer aan te vragen. “Maar als je er één aanvraagt, verwachten we wel dat het ook gebruikt wordt, en dat het goed leesbaar en zichtbaar is vanaf de openbare weg”, aldus Bart. “In november bestellen we de huisnummers en we hopen ze nog voor het einde van het jaar te kunnen verdelen.”

In de gemeenteraad kwam de vraag naar boven om oude, versleten straatnaamborden ook te vervangen door reflecterende versies. Jos Goethals, schepen van openbare werken: “Voor het ogenblik worden de straatnaamborden aangemaakt door de technische dienst zelf. Of deze werkwijze ook mogelijk is met reflecterende borden weten we nog niet. Er wordt navraag gedaan wat er mogelijk is.” (JW)

Het reflecterend huisnummer, blauw en wit van kleur, kan besteld worden via de dienst Burgerzaken, burgerzaken@lichtervelde.be of via het inschrijvingsformulier www.lichtervelde.be/reflecterende-huisnummers, of tijdens de openingsuren in het gemeentehuis of via 051 72 94 30.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier