Gratis kerstboom voor buren in de Klaprozenstraat

Gulle schenker Marc (achteraan met pet op, tweede van rechts) en diverse buren in de feeërieke Klaprozenstraat. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Marc Mullebrouck uit de Klaprozenstraat 5 had een overaanbod aan kerstbomen staan, die hij besloot uit te delen en aan de gemeente te doneren.

Omdat de gemeente voor dit aanbod bedankte, kwam Marc op het idee om aan al zijn buren van zijn straat een kerstboom te schenken. Eerst informeerde Marc bij de buren of ze daarmee akkoord waren. Natuurlijk zag iedereen dat zitten en dus kreeg elk van de buren een kerstboom van zo’n 2,50 meter hoog, die men aan de straatkant kon plaatsen. Alle buren begonnen spontaan hun kerstboom te versieren met lichtjes en kransjes, waardoor het in deze straat op de Bloemenwijk nu wel heel kleurrijk is.

Marc en ook Karel Sabbe trommelden de buren bijeen voor de foto, waarna buurman Marc trakteerde met één, twee… jenevers. “Op zondag 2 januari komen we met de straat ook eens samen voor een nieuwjaarsdrink met glühwein en een braadworst. In deze periode van het jaar is sociaal contact ideaal.”

“De buren waarderen mijn gebaar en ik ben blij dat ik door mijn 20 gratis kerstbomen de buren kan samenbrengen”, glimlacht Marc.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier