Glenn (34) en Lindsay (28) zijn nieuwe gezichten van sportcafé Zaal 7: “We zetten hier in op een familiale sfeer”

Glenn Vanhoutte en Lindsay Degrande: “Het is leuk om dit als koppel te kunnen doen.” © foto WME
Lien Depauw
Lien Depauw Medewerker KW

Achter de toog van het sportcafé in De Ponte in Tielt staat er sinds 1 oktober een nieuw duo. Het echtpaar Glenn Vanhoutte en Lindsay Degrande namen de fakkel over van Stijn De Rammelaere, die een nieuwe uitdaging zocht. Ze zijn na een paar weken al overtuigd. “Dit is helemaal ons ding.”

De afgelopen maanden stond het café aan sportzaal De Ponte over te nemen. Sinds 1 oktober staan Glenn en Lindsay in de zaak, die officieel sportcafé Zaal Zeven is gedoopt.

Hoe zijn jullie te weten gekomen dat het café over te nemen was?

Lindsay: “Onze oudste dochter Heavenly doet ballet bij Lunatica. Zo zagen we aan het raam de oproep naar een nieuwe concessiehouder.”

Glenn: “We waren eigenlijk al van voor coronatijd op zoek naar een eigen zaak. We hadden enkele dingen op het oog, maar door corona zijn die allemaal niet doorgegaan. Toen we de oproep in De Ponte zagen, waren we meteen verkocht. Jammer genoeg wilden de banken aanvankelijk niet mee, ook daar strooide corona roet in het eten. Maar we konden uiteindelijk wel een mooie overeenkomst maken met Stijn, zonder de banken.”

Lindsay: “Stijn helpt ons trouwens nog steeds enorm, hij is nog lang niet weg te denken uit ons verhaal.”

Jullie hebben allebei een totaal andere achtergrond. Hoe ontdekte je de liefde voor de horeca dan?

Glenn: “Ik heb altijd als flexijobber gewerkt in de Ambiorix op de Eiermarkt in Brugge. Daar heb ik echt heel veel geleerd.”

Lindsay: “Glenn heeft mij dan warm kunnen maken voor de horeca en voor zijn passie. Ook ik wilde graag een zaak als zelfstandige beginnen, al hebben we wel eerst de focus op onze kinderwens gelegd. Mijn droom was eigenlijk om zorgkundige te worden, maar dat laat mijn gezondheid niet toe. De bedoeling is dat ik vooral achter de schermen van Zaal Zeven de dingen regel, zoals de boekhouding. Als het nodig is, kan ik dat van thuis uit doen. Maar intussen merk ik wel dat ik meer dan voorzien mee in het café sta en dat ik dat ook echt ontzettend leuk vind.”

Waar genieten jullie het meeste van?

Lindsay: “Voor mij is dat van de markt op donderdag, daar leef ik echt van op.”

Glenn: “Ik geniet echt van alles, want dit is wat ik graag doe. Soms is het wel heel druk, maar dat is ook wat we willen. Doordoen, ons werk hebben en kunnen samenwerken.”

Lindsay: “Het is leuk om dit als koppel te kunnen doen.”

Hebben jullie veel veranderd aan de zaak?

Glenn: “Alle tafels en stoelen zijn nieuw.”

“Met de oudste dochter bakken we iets voor de klanten die op donderdag na de markt naar hier komen”

Lindsay: “Dat komt doordat we veranderd zijn van brouwer en dat is een héél grote stap. De tafels en stoelen waren eigendom van de vorige brouwer, dus die hebben we nieuw moeten kopen. De kaart is dus ook veranderd in het café, maar tot nu toe kregen we er enkel lovende commentaren over. Ook de Tieltse bieren kregen een plaatsje op de kaart.”

Hebben jullie veel in je leven moeten aanpassen na deze grote stap?

Lindsay: “Het is nu toch even een zoektocht naar een nieuw evenwicht. Er is natuurlijk de zaak met alles wat daarbij komt, thuis is er werk en we hebben ook twee kinderen. Onze familie heeft ons deze maand nog niet gezien.”

Glenn: “We krijgen gelukkig ook veel hulp. De twee vaste medewerkers van Stijn hebben we kunnen overnemen. Zo blijft er nog wat tijd over voor ons gezin.”

Lindsay: “Intussen lukt het ons ook steeds beter om gezichten te herkennen en die op bepaalde sporten te plakken. Op woensdag bakken we ook iets lekkers voor de mensen die op donderdag na de markt hier iets komen drinken. Dat doe ik samen met de oudste dochter Heavenly. Zij bakt graag en kan zo toch wat meehelpen.”

Glenn: “Heavenly wil al heel graag helpen in het café, maar dat is bij drukte niet altijd evident. Zo heeft ze toch het gevoel dat ze iets kan doen en maken we zo van die donderdag toch een iets specialere dag. Dan komt er bij de koffie niet gewoon een koekje, maar wel een zelfgebakken wafeltje, stukje cake of broodpudding.”

Lindsay: “Ook de klasgenootjes van Heavenly zijn blij, want ze bakt iets extra voor hen.”

Zijn er nog plannen met Zaal Zeven?

Glenn: “Eerst moet alles wat in de plooi vallen, maar boven hebben we nog een zaaltje waar nu vooral in vergaderd wordt. Daar willen we in de toekomst graag wat meer mee gaan doen.”

Lindsay: “Zo denken we bijvoorbeeld aan babyborrels, communies of kinderfeestjes. Op termijn zouden we ook graag een eigen springkasteel kunnen inzetten.”

Glenn: “We spelen ook met het idee om een feestje te kunnen koppelen aan een initiatie in één van de sporten in De Ponte.”

Lindsay: “Een paar dagen geleden maakten we ook een speelhoekje in het café. Handig voor onze eigen kinderen, maar het helpt ook mee aan de familiesfeer die we hier willen creëren.”

Glenn: “Stijn heeft al heel wat uitgebouwd op dat vlak en daar willen we graag op verder bouwen. Niet dat alle sporttakken apart gaan zitten, maar wel dat ze zich mengen in het café en één grote groep vormen.”

Glenn Vanhoutte en Lindsay Degrande


Privé: Glenn Vanhoutte (34) en Lindsay Degrande (28) wonen in Wingene met dochters Heavenly (8) en Faye (3).

Studies en loopbaan: Glenn studeerde aan Ter Groene Poorte in Brugge als beenhouwer. Lindsay volgde de opleiding houtbewerking aan het KTA in Brugge. Sinds 1 oktober baten ze samen Zaal Zeven uit, het sportcafé in De Ponte in Tielt.

Vrije tijd: Lindsay spendeert haar vrije tijd aan bestickering en bedrukking van verschillende voorwerpen als T-shirts en doopsuiker. Op Instagram vind je haar onder de naam ‘personaliseerde_design’.