Gistelnaar Didier Decoene trok opnieuw met hulpgoederen naar Oekraïne

Didier Decoene. © Peter Maenhoudt
Redactie KW

Didier Decoene vertrok onlangs, samen met twee kennissen, opnieuw naar Oekraïne. Aan boord: een pak hulpgoederen voor de door oorlog getroffen inwoners.

Een paar weken terug kon je hier al het moedige verhaal lezen van ondernemer en gewezen militair Didier Decoene (61), die samen met gelijkgezinden Olivier Claesens uit Bornem en Svetlana Onisjenko uit Balen tot diep in Oekraïens oorlogsgebied trok. Hun doel was simpel: hulpgoederen brengen naar de slachtoffers van de Russische agressie. “Of het nu hier of elders is: als ik mensen kan helpen, dan doe ik dat ook. Ik stel me daar geen andere vragen bij”, wist Didier toen te vertellen.

Lijkzakken

Onlangs trok Didier opnieuw met hulpgoederen naar Oost-Europa. “Ook nu weer kunnen we rekenen op begeleiding vanaf de grens tot diep in het oorlogsgebied. We zullen de goederen zelf afleveren ter plaatse in een sorteercentrum. In tegenstelling tot vorige keer wist ik nu een grotere bestelwagen op de kop te tikken. Dankzij tal van sponsors zat die weer tjokvol noodzakelijke hulpgoederen zoals voeding, donsdekens, medicatie en verbanden, ontsmettingsmiddelen, mondmaskers en bloem. Ook aan boord: lijkzakken. Klinkt luguber, maar daar is momenteel een groot tekort aan.”

Grotere wagen

“Alle materiaal krijgen we gesponsord van lokale en West-Vlaamse firma’s, zoals Westdecor uit Deerlijk, apotheek Cremers, verzekeringen Lootens uit Gistel en vzw Ponton uit Oostende. We mochten ook rekenen op tal van – al dan niet anonieme – geldschenkingen. Elke euro gaat naar hulpgoederen. Het is zelfs zo dat we in deze tweede rit naar Oekraïne niet alle materiaal kunnen meenemen. Daarom, zolang het nodig is, blijven we naar het oorlogsgebied gaan – om de vier tot zes weken. Ik heb al een nóg grotere wagen op het oog om nog meer goederen per rit te kunnen vervoeren. Ik wil iedereen oprecht bedanken voor elke hulp, op welke manier dan ook.” (TVA)

Wie wil helpen, kan contact opnemen met Didier via 0475 27 15 12 of didier.decoene1@telenet.be of Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier