Gianni verkoopt zes meter lange draak: “Mijn vrienden hebben mij goed liggen”

De draak staat te koop. (Facebook)
Redactie KW

Een ludiek zoekertje op marktplaats: Gianni Verhaeghe verkoopt zes meter lange carnavalsdraak.

“Prachtig afgewerkt, zes meter lang”, valt er te lezen op Facebook marktplaats Torhout. Bijgevoegd zitten verschillende foto’s van een enorm grote draak.

Carnavalsdraak

De draak is afkomstig van de hand van Gianni en enkele maten. Ze maakten hem voor de Torhoutse carnavalsstoet in maart 2020, tien dagen voor de coronalockdown. “Het thema van carnaval was toen China, tien dagen voor hier alles toe moest, waren we dus eigenlijk nog een beetje aan het lachen met de hele coronakwestie”, vertelt Gianni.

In de weg

Tien dagen later bleek het ernstiger dan gedacht en werd de levensgrote draak opgeborgen in een loods. En daar kwam hij tot nu ook niet meer uit. “Het was mijn taak om die draak te verkopen, want hij stond al lange tijd in de weg. Maar dat verkopen kwam er maar niet van.” Vorige week trouwde Gianni en zijn vrienden kenden een ideaal huwelijksgeschenk. “De draak staat nu in mijn tuin, het was eigenlijk een signaal van mijn vrienden om in actie te schieten en hem weldegelijk te verkopen.”

Nu doet Gianni dus eindelijk de draak van de hand. Door zijn mond zit een gat waar een rookmachine kan in bevestigd worden en de draak is opsplitsbaar in meerdere delen. De draak staat te koop voor 150 euro via dit zoekertje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier