Een erehaag voor Marijke uit Sint-Kruis na 42 jaar onvermoeibare inzet

Marijke Van houtte poseert bij de oldtimer waarin ze tot aan de erehaag op het werk werd gereden. (foto PDC)
Redactie KW

Na een schitterende loopbaan van 42 jaar in de zorgsector heeft Marijke Van houtte woensdag feestelijk afscheid genomen van woonzorgcentrum Westervier in Sint-Kruis. Ze werd thuis opgehaald met een oldtimer en uitgezwaaid door vrienden, familie, bewoners en collega’s. Allen samen vormden ze een erehaag om Marijke te verwelkomen op haar laatste werkdag in Westervier. Een eerbetoon voor haar jarenlange toewijding en onvermoeibare inzet.

Marijke Van houtte begon haar carrière in 1982, als verpleegassistente in wzc Jeruzalem, onder de bezielende begeleiding van de Zusters Apostolinnen. Ze was getuige van de geschiedenis van het woonzorgcentrum en de bijdrage van de zusters aan de bouw van het huidige woonzorgcentrum.

“Marijkes warme zorg en toewijding werden door iedereen opgemerkt en gewaardeerd”, vertelt pastor Josefien Verhelst van wzc Westervier. “Een bewoonster die blind was en haar herkende aan haar lange paardenstaart, noemde haar liefdevol Pluimstaart. De zusters zagen snel dat Marijke heel wat in haar mars had en nodigden haar na amper één jaar dienst uit voor een gesprek in het hoofdklooster in Ruiselede.”

“Daar werd ze gevraagd om zuster te worden, maar Marijke bedankte voor het aanbod. Later kreeg ze de kans om teamcoach te worden en dat aanbod nam ze met beide handen aan – op voorwaarde dat ze geen extra opleidingen moest volgen. Gelukkig was haar jarenlange ervaring ruimschoots voldoende om deze verantwoordelijke taak op te nemen.”

In november 2016 trok Marijke als laatste de deur van het wzc Jeruzalem dicht, om met haar bewoners te verhuizen naar het vernieuwde gedeelte van wzc Westervier in de Speelpleinlaan.

Alles voor glimlach

“Tot haar laatste werkdag bleef Marijke trouw aan haar plicht. Haar voornaamste doel was het bezorgen van een glimlach op de gezichten van bewoners, familie en collega’s. Haar inzet en betrokkenheid zullen gemist worden door allen die haar hebben gekend”, besluit pastor Josefien Verhelst. (PDC)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier