Bestuurders nieuw ziekenhuis AZ Oostende bekend

Het nieuw bestuur van de ziekenhuisvereniging AZ Oostende en notaris Bart Van Opstal (midden) na de ondertekening van de oprichtingsakte in het stadhuis. © PETER MAENHOUDT
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

De raad van bestuur van het fusieziekenhuis AZ Oostende is bekend. De gemeenteraad zal maandag de bestuurders definitief aanduiden.

Het schepencollege keurde afgelopen vrijdag de voordracht goed van burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) en schepen Natacha Waldmann (Groen) als vertegenwoordiger van het OCMW in het nieuwe AZ Oostende. Later zullen ook de vertegenwoordigers van het AV Henri Serruysziekenhuis aangeduid worden: Björn Anseeuw (N-VA), Manu Beuselinck (N-VA), Danick Minne (Open VLD) en An Casteleyn (CD&V).

De zes bestuursmandaten uit de openbare sector worden aangevuld met zes bestuurders die door het AZ Damiaan worden aangeduid: Peter Degadt, Bert Peirsegaele, Bertrand Lejeune, Benny Vander Cruyssen, Martine Van de Walle en Ides Vanden Auweele.

Daarmee zijn de twaalf bestuurders bekend. De 14 mandaten in de algemene vergadering van het ziekenhuis worden later ingevuld en bestaan mogelijk deels uit dezelfde personen.

“Het is niet ongebruikelijk dat de oprichters ook de raad van bestuur vormen en zij daar nadien pas een algemene vergadering rond bouwen”, zegt een externe bron uit de zakenwereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier