Mondzorgpakketjes voor kleuters en kinderen

Paul Storme (schepen Jabbeke), Vicky Reynaert ( schepen Beernem), Sebastian Vande Ginste ( schepen Oostkamp), Jana Syoen ( preventiemedewerker), Ellen Goes ( schepen Zedelgem).© (Foto GST)
Paul Storme (schepen Jabbeke), Vicky Reynaert ( schepen Beernem), Sebastian Vande Ginste ( schepen Oostkamp), Jana Syoen ( preventiemedewerker), Ellen Goes ( schepen Zedelgem).© (Foto GST)
Redactie KW

Oostkamp, Zedelgem, Beernem en Jabbeke, de vier lokale besturen uit de eerstelijnszone WE40, ondertekenden vorig jaar een intergemeentelijke preventiewerking in samenwerking met het Lokaal Gezondheidsoverleg Brugge-Oostende.

In maart organiseren ze hun eerste intergemeentelijke actie. Kleuters en lagereschoolkinderen krijgen gratis een goodiebag met hierin een tandenborstel, tandpasta en flyer van het Vlaams Instituut Mondgezondheid met info en tips rond goed en juist poetsen. Dit in het kader van de Wereld Mondgezondheidsdag op 20 maart. Jana Syoen werd aangesteld als intergemeentelijke preventiewerker en ondersteunt elk lokaal bestuur in het uitwerken van preventieve gezondheidsacties waaronder deze van de mond zorg. Door deze intergemeentelijke preventiewerking en et geregeld samen uitwerken van gezondheidsacties verkregen de vier gemeenten elk het label “ Gezonde ELZ WE40”

Mondhygiëne is een gezondheidsthema dat nog te vaak vergeten wordt. Toch is het heel belangrijk om al van kleins af aan het belang van goed en juist te poetsen aan te halen. Daarom krijgen kleuters en lagereschoolkinderen uit Oostkamp, Zedelgem, Beernem en Jabbeke een goodiebag met hierin een tandenborstel, tandpasta en een folder met tips rond het poetsen van de tanden. Hiervoor werd er samengewerkt met scholen, buitenschoolse kinderopvang en sociale diensten. Ook enkele tandartsen uit de regio werkten mee door het doneren van tandpasta en tandenborstels.

(GST)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.