Kyana Theite wil via sociale media mensen meer doen bewegen: “Gezonde levensstijl behouden, ook na corona”

Altijd en overal stond en staat Kyana Theite klaar om mensen te helpen bij het leren sporten en bewegen. En vooral hoopt ze dat velen verder zullen blijven sporten en bewegen na de pandemie.© (Foto MD)
Altijd en overal stond en staat Kyana Theite klaar om mensen te helpen bij het leren sporten en bewegen. En vooral hoopt ze dat velen verder zullen blijven sporten en bewegen na de pandemie.© (Foto MD)
Redactie KW

Met video’s op YouTube en Instagram wil Kyana Theite mensen aansporen om meer te sporten en te bewegen. De Provense studente Sport en Bewegen aan Howest in Brugge hoopt dat mensen die gezonde levensstijl ook behouden wanneer corona straks verleden tijd wordt.

Kyana Theite (20) is al van kinds af aan graag fysiek actief en helpt graag andere mensen. Het was logisch dat ze als opleiding de richting Sport en Bewegen aan Howest koos.

“Als kind deed ik al niets liever dan dansen en bewegen en zo heb ik negen jaar gedanst”, vertelt ze. “Maar ik ga ook lopen, skeeleren, wandelen en doe soms een home workout. Ik wil immers niet alleen nieuwe sporten ontdekken, maar sta vooral ook open voor nieuwe uitdagingen.”

“Mijn eindwerk ging over video’s met uitleg over hoe iemand met lage rugklachten de juiste oefeningen kan doen. Momenteel loop ik stage bij Kinezi in Poperinge als personal trainer.”

Iemand die zes maanden kan opgevolgd worden, heeft een grotere kans om vol te houden

“Door de coronamaatregelen zijn we allemaal beperkt in de besteding van onze vrije tijd. Ook ik had en heb dus heel wat vrije uren en zo heb ik nog meer YouTube en Instagram ontdekt waar ik zelfgemaakte foto’s en video’s post. Zo heb ik ook de passie gevonden om workouts, motivatie en tips te delen met mensen via Instagram.”

Mensen overtuigen

“Er zijn in deze tijden toch al heel wat mensen die willen bewegen en sporten. En daar ben ik echt wel ontzettend blij om. Ik leer zo mensen kennen en maak dan schema’s op voor hen. Mensen willen sporten, bewegen of trainen om te vermageren of om spiermassa te kweken, of gewoon om zich beter te voelen. Dat kan door yoga of wandelen of aangepaste oefeningen. Ook zitten heel wat jongeren of volwassenen de hele dag aan een bureau en ook daar is het belangrijk om te blijven bewegen. En soms moeten mensen echt wel aangespoord of zelfs overtuigd worden om iets van beweging of sport te doen.”

Bewegen en sporten kan een gewoonte worden, maar dat moet volgens Kyana echt wel aangeleerd worden. “Iemand die zes maanden kan opgevolgd worden, heeft alvast een grotere kans om die gezonde gewoonte aan te kweken en vol te houden. Ik hoop dat mensen na corona niet zullen vervallen in hun oude gewoonten en dat ze toch verder zullen blijven sporten en bewegen.”

“Ik toon tijdens mijn filmpjes wat ik zoal eet, en hoe ik beweeg en sport. Ik toon ook wat goed is voor andere mensen die meer of minder tijd hebben. Vanaf september wil ik eigenlijk personal trainer worden, om zoveel mensen als mogelijk met een individueel en vooral aangepast programma te bereiken en zeker ook te helpen in wat ze juist willen bereiken.” (PC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten