Bezoek 45 locaties in West-Vlaanderen op Dag van de Zorg

Archiefbeeld van op de spoeddienst van AZ Delta in Rumbeke. © Stefaan Beel
Camille Jonckheere

De Week van de Zorg loopt op zondag 17 maart op z’n einde en traditioneel wordt die afgesloten met een bezoekmoment. Verschillende zorg- en welzijnsorganisaties zetten hun deuren open voor het brede publiek op de Dag van de Zorg. In West-Vlaanderen kan je maar liefst 40 instanties bezoeken, vorig jaar deden er slechts 28 mee aan het opendeurdag.

Dit jaar focust de zorgsector op de kracht van positieve beeldvorming. “Zorg en welzijn zijn cruciale pijlers in onze samenleving, maar bevatten ook heel veel troeven en sterke punten. Met deze Week van de Zorg en de opendeurdag willen we die schatten onder de aandacht brengen en ook onze waardering tonen voor de onvermoeibare inzet van iedereen die in de zorgsector werkt”, klinkt het bij de organisatie.

Kijk hier waar je zondag 17 maart een bezoek kan brengen voor Dag van de Zorg:

“Daarom nodigen we de mensen uit om effectief dichter bij te komen en te luisteren naar het verhaal van de zorg als innovatieve, ambitieuze, preventieve, inclusieve, warme en duurzame sector. In West-Vlaanderen kan je 40 verschillende zorginstanties bezoeken, van woonzorgcentra verspreid over de hele provincie tot revalidatiecentrum BZIO in Oostende naar Havenzate vzw in Veurne of Ten Anker vzw in Waregem, waar mensen met een beperking ondersteund worden, tot Kerckstede vzw in Oostnieuwkerke, een organisatie voor mensen met autismespectrumstoornissen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier