https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Oudenburg wil met affiche inwoners nog meer motiveren voor vaccinatie

Op de foto zien we schepenen Romina Vanhooren, Stijn Jonckheere en Gino Dumon, burgemeester Anthony Dumarey en gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert.© LIN
Op de foto zien we schepenen Romina Vanhooren, Stijn Jonckheere en Gino Dumon, burgemeester Anthony Dumarey en gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert.© LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Alle inwoners van Oudenburg kunnen van zodra ze opgeroepen worden terecht in het vaccinatiecentrum Zomerloos in Gistel. “Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de coronapandemie achter ons te laten, en dat doe je niet alleen om jezelf te beschermen maar ook voor elkaar”, zegt schepen van Welzijn Romina Vanhooren.

“Om het belang van vaccinatie nog extra in de verf te zetten hebben we een campagne uitgewerkt met bekende en minder bekende Oudenburgnaars . Ze leggen uit waarom zij zich laten vaccineren. Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en kan levens redden. Een vaccin laten zetten doe je niet alleen om jezelf te beschermen. Het is onze belangrijkste troef om de coronapandemie achter ons te laten. Om met vrienden je verjaardag te vieren, je ouders en grootouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer het gewone leven kunnen oppikken”, aldus schepen Romina Vanhooren.

“Als eerste bekende Oudenburgnaar kozen we voor Jos Desmeth. Als hulpverlener bij voedselbedeling De Kerit staat Jos samen met zijn team wekelijks klaar om kwetsbare inwoners in onze stad te ondersteunen. Reden te meer dat vaccinatie voor hulpverleners van cruciaal belang is.”

“Iedereen heeft zijn eigen reden om zich te laten vaccineren. Wat is jouw reden? Laat het ons weten via www.oudenburg.be/ik-laat-me-vaccineren en inspireer anderen! Want elke reden is goed! En met elke extra vaccinatie komen we dichter bij ons doel”, zegt burgemeester Anthony Dumarey.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.