MIROM Roeselare doet 500ste ophaalbeurt asbestafval in Wingene

De medewerkers verzamelden al 1.352.421 kg asbestafval.© Nele
De medewerkers verzamelden al 1.352.421 kg asbestafval.© Nele
Redactie KW

Medewerkers van MIROM Roeselare haalden een lading verpakte asbestplaten op in Wingene. Ze waren aan hun 500ste ophaalbeurt toe en zo verzamelden ze al 1.352.421 kg asbestafval.

Asbest is een gevaarlijke stof die in heel wat bouwmaterialen te vinden is. Asbestafval moet daarom met grote zorg verhandeld worden. Dit kan op een veilige manier via voordelige doe-het-zelfpakketten aangeboden door MIROM.

Doe-het-zelfpakket

Erik Transez en Mariette Baekelandt uit Wingene maakten graag gebruik van het doe-het-zelfpakket om asbest veilig te verhandelen. In het pakket stak een handleiding met extra informatie en twee sets persoonlijke beschermingsmiddelen, bestaande uit FFP3 stofmaskers, handschoenen en wegwerpoveralls. Na de werken kon hij de asbestplaten netjes opbergen in speciale plaatzakken. Dit alles werd op dinsdagvoormiddag 30 maart opgehaald door enkele medewerkers van de logistieke dienst van MIROM Roeselare. Het ging om de 500ste ophaling sinds de dienstverlening die een jaar geleden van start ging.

Abest veilig weg

Asbesthoudend materiaal kan men ook zelf naar het recyclagepark brengen. Dit kan bij een beperkte hoeveelheid en al het afval moet in de juiste asbestzakken afgeleverd worden. Die zakken zijn te koop op het recyclagepark of bij MIROM. Ook die manier wel men meewerken aan de Vlaamse doelstelling om asbest veilig weg te halen uit de omgeving. (Nele Sabbe)

Aanvragen verlopen via www.mirom.be/asbest

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.