Kleine coronabesmetting in Prizma Basisschool De Talententuin in Lendelede onder controle

© (Foto GF)
Redactie KW

Enkele leerlingen van de klas 5B van de Prizma Basisschool De Talententuin uit Lendelede zijn met Covid-19 besmet. “Dat stelden we vorige week vrijdag vast toen er enkele leerlingen ziek waren en na een sneltest bleek dat ze positief waren”, zegt directrice Marie Maertens. “De betrokken klas in nu in quarantaine geplaatst en de geplande bosklassen zijn uitgesteld.”

Vrijdag waren er enkele leerlingen uit klas 5B van basisschool De Talententuin ziek. “Na een sneltest bij de betrokken leerlingen bleek dat ze corona positief waren”, vervolgt Marie Maertens. “Het CLB besloot bij alle leerlingen uit die klas een pcr-test te doen. Ondertussen besloten we de bosklassen, die vanaf vandaag zouden plaatsgrijpen in ‘De Lork’ in Kemmel, niet te laten doorgaan. Niet alleen voor de klas B, maar ook nog voor de 3 andere klassen die zouden mee vertrekken. Die ‘bosklasweek’ is nu verschoven naar de maand december en we zullen er dan misschien een Kersteditie van maken. De coronabesmetting hebben we onder controle en de CLB volgt alles nauwgezet op. Reden tot paniek is er niet. De leerlingen die in quarantaine zitten volgen deze week digitaal les.”

Voorzitter van de ouderraad Kevin Verhoyen zei dat de communicatie over die besmetting vlot verliep. “Nog dezelfde vrijdag werden de ouders van de betrokken leerlingen op de hoogte gebracht en nadien werden ook alle ouders gecontacteerd.”

Zaterdag had ook meisjeschiro Ilse een mail verstuurd naar de ouders van hun leden waarin ze vroegen de Kwiks en de Rakkers op zondag niet naar Chiro te sturen omwille van de coronabesmettingen in De Talententuin.

Ook het gemeentebestuur volgde alles op de voet. “Zondag was er trouwens veiligheidsoverleg en er is geen reden tot paniek”, zegt burgemeester Carine Dewaele (CD&V). “Het gemeentebestuur volgt uiteraard alles nauwgezet op.” (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.