Jamie uit Roeselare start met babyspa Castard d’EAU

Jamie De Waele in haar Castard d' Eau: “Er zijn ontzettend veel voordelen aan hydrotherapie.” (foto SB)© Stefaan Beel
Jamie De Waele in haar Castard d' Eau: “Er zijn ontzettend veel voordelen aan hydrotherapie.” (foto SB)© Stefaan Beel
Redactie KW

Jamie De Waele (29) opende langs de Brugsesteenweg de babyspa Castard d’EAU in een aparte ruimte in de babyspeciaalzaak Castard.

De liefde voor opvoeden en kinderen zit er bij Jamie al lang in. Ze studeerde dan ook orthopedagogie in Gent. De laatste tijd werkte ze in het Oranjehuis in Kortrijk, waar ze als leefgroep- en contextbegeleidster actief was. Centraal stond de begeleiding met jongeren, hun ouders en hun netwerk: “Een job die ik met een groot hart uitoefende, ook al was het vaak erg intensief”, zegt Jamie.

Zelf heeft ze een zoontje, Géraume, van tien maanden en een half. Onlangs nam ze deel aan een wedstrijd en won een cadeaubon om een sessie hydrotherapie en babymassage te volgen: “Ik was helemaal onder de indruk van die ervaring”, vertelt Jamie enthousiast.

“Innig contact tussen ouders en kind is belangrijk”

“Ik werd zelfs emotioneel. Het was fantastisch om zowel mijn zoontje als mijn man te zien genieten. Hier leek de puzzel in elkaar te vallen: als opvoedster ben ik het gewend om met kinderen te werken en bovendien is sociaal contact heel erg belangrijk voor mij. Wanneer ik aan mijn man zei dat een babyspa oprichten echt iets voor mij zou zijn, zei hij: ‘Waag de sprong en ga ervoor!’”

Ook massage

Maandag 26 april was het zover: Jamie opende haar eigen babyspa Castard d’EAU. Ze biedt momenteel babymassage en hydrotherapie aan voor baby’s vanaf veertien dagen oud tot twaalf maanden: “Er zijn ontzettend veel voordelen aan hydrotherapie. De kindjes kunnen zich volledig ontspannen en komen tot rust. Maar er zijn ook heel wat gezondheidsvoordelen. Zo is het onder andere goed voor de spieren, ze slapen er beter door en het is zelfs bewezen dat baby’s die last hebben van reflux, obstipatie en darmklachten er baat bij ondervinden. Wat de massage betreft, die toon ik stap per stap voor aan de ouders op een pop, terwijl zij zelf hun baby masseren. Op die manier ontstaat er een innig contact tussen de ouder en het kind, wat hun band versterkt.”

Daarnaast wil Jamie binnenkort ook nog zwangerschapsmassage aanbieden: “De ultieme ontspanning voor de mama in spe, maar ook om eventuele kwaaltjes aan te pakken.” (Sofie Missiaen)

Voor meer info kan je mailen naar jamie@castardeau.be of bellen naar 0485 13 44 58. Je kan Castard d’EAU ook volgen op Facebook en Instagram.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.