Diksmuide opgelucht en opgetogen na week zonder nieuwe coronabesmettingen

Burgemeester Lies Laridon en rechts schepen van gezondheid Katleen Winne.© ACK
Burgemeester Lies Laridon en rechts schepen van gezondheid Katleen Winne.© ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Voor het eerst sinds lange tijd is er ook positief nieuws in verband met corona te melden. “Op vandaag kan ik melden dat er in Diksmuide geen nieuwe besmettingen meer zijn en dat we volledig coronavrij zijn”, vertelt een opgetogen burgemeester Lies Laridon van Diksmuide.

Ook het aantal vaccinaties gaat goed vooruit. “Er zijn momenteel 6.146 Diksmuidelingen volledig gevaccineerd, dit is 45,05% van onze bevolking, 9.939 kregen al hun eerste prik, goed voor 72,83 % van onze bevolking”, legt schepen van gezondheid Katleen Winne uit. “Het is fijn om bij de eersten te zijn, maar de kracht van de groepsimmuniteit zit in een gelijke, solidaire vaccinatietred en de overheid ziet toe op het respecteren van de leeftijdspiramide en de prioritaire groepen”, aldus schepen Winne. “Dat we nu zo ver zijn is te danken aan iedereen die goed de nodige maatregelen volgt en we hopen dat het nu nog even wordt volgehouden toch zeker tot iedereen beide prikken heeft gekregen, besluit burgemeester Laridon.

We sprokkelden ook nog enkele reacties bij enthousiaste Diksmuidelingen.

Frank Sinnaeve (51) is tevreden dat er licht aan het einde van de tunnel is. “Ik hoop dat er snel een en ander zal worden aangepast en mogelijk ook versoepeld. Zelf ben ik een liefhebber van concerten en ik verlang er zo naar om weer op de weide te staan, weer naar de grote concerten te kunnen gaan en te kunnen genieten van de vele mooie muziekmomenten in een optimale sfeer.”

Renaat Vanassche (48) vindt een Diksmuide zonder besmettingen fantastisch. “Deze herwonnen vrijheid is goud waard maar de mogelijkheid zit erin dat mensen niet meer zo goed zullen blijven opletten. We moeten beseffen dat dit de grootste crisis is sinds WOII en dat we alert moeten blijven.”

“Vooral als het weer wat minder was, kon de moed in je schoenen zinken: zoveel regels, zo weinig contact en niet mogen werken. Voorlopig blijft iedereen uiteraard de regels volgen maar toch verlang ik naar een tijd zonder corona en zonder de daaruit volgende regels”, vertelt Ginette Coulier (54).

Kenny Dewulf (28) is opgetogen maar ook voorzichtig. “Het mondmasker wordt veel gebruikt en ik denk dat we dat best nog een tijdje dragen. Ik heb geluk dat zowel bij mijn familie als in mijn vriendenkring niet veel besmettingen zijn geweest. Toch verlang ik, zoals wellicht iedereen naar iets meer vrijheid maar dan wel in alle veiligheid. Dat we terug wat meer sociaal contact kunnen hebben voor reizen vind ik het nog te vroeg, liever wachten tot het dan toch overal wat veiliger is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier