COVID-testcentrum Knokke-Heist kampt met capaciteitsproblemen

Het testcentrum in Knokke-Heist kampt momenteel met capaciteitsproblemen. © foto DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Het test- en triagecentrum van de Eerstelijnszone op de site van het AZ Zeno in Knokke-Heist kampt momenteel met ernstige capaciteitsproblemen.

“Door het stijgend aantal personen dat zich voor een test aanmeldt, ziet het centrum zich soms verplicht om Knokke-Heistenaars door te verwijzen naar testcentra in de buurgemeenten Blankenberge, Damme, Brugge en Maldegem”, aldus spoedarts Luc Huyghe.

“Ook daar ondervindt men gelijkaardige problemen door de talrijke vakantiegangers die terugkomen uit een rode zone en het stijgend aantal personen met een hoogrisico-contact. De testcapaciteit verhogen is momenteel geen optie omdat men in deze vakantieperiode gewoon geen extra medisch en verzorgend personeel vindt om de testcentra te bemannen”, aldus de spoedarts.

Vakantiegangers

Het gemeentebestuur wijst er de bevolking op dat enkel wie een hoogrisico-contact heeft gehad of uit een rode zone in het buitenland komt of via contacttracing opgespoord is of doorverwezen wordt door huisarts wegens vermoeden van COVID , zich in het testcentrum kan aanmelden.

Wie op vakantie wil vertrekken, kan zich NIET in het testcentrum laten testen maar moet hiervoor een afspraak maken via zijn/haar huisarts of in een ziekenhuis.

Voor meer info over de testcentra in Noord-West-Vlaanderen: Site van het Covid test- en triagecentrum Brugge en Knokke (testcovidnwvl.be)

(DM/ foto DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier