Burgemeester roept inwoners op om coronamaatregelen stipt na te leven

© (Foto DM)
© (Foto DM)
Dirk Meulders

Op uitdrukkelijk verzoek van de Eerstelijnszone Oostkust doet burgemeester Piet De Groote aan alle inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers van Knokke-Heist een ultieme oproep om de coronamaatregelen in de gemeente strikt na te leven. De Eerstelijnszone stelt immers vast dat de motivatie om zich te laten testen op het coronavirus stelselmatig daalt en er bij vele burgers een zekere coronamoeheid optreedt.

“Bepaalde personen die lichte ziektesymptomen vertonen, laten zich niet testen bij hun huisdokter maar trekken toch nog altijd onbekommerd naar het werk en onderhouden sociale interacties. Het gemeentebestuur wil iedereen die zich wat ziek voelt, dan ook aansporen om zich zo vlug mogelijk te laten testen. Wie positief test, blijft in quarantaine en stuurt zijn kinderen niet naar een of andere buitenschoolse activiteiten”, stelt Piet De Groote.

“Momenteel telt Knokke-Heist voor de periode van 17 tot 23 maart 49 besmette inwoners. De jongste was 11 jaar, de oudste 92. COVID treft dus elke leeftijdscategorie. In het AZ Zeno zijn 13 COVID-patiënten opgenomen waarvan 3 op de afdeling intensieve zorgen en 1 op pediatrie. Dit verhoogt de druk bij de artsen en zorgkundigen die op de high care en kinderafdeling nog andere patiënten onder hun hoede hebben.”

“Momenteel worden in het vaccinatiecentrum Molenhoek in Westkapelle de 85-plussers gevaccineerd. Er zijn een 3.000 Knokke-Heistenaars die minstens een eerste vaccin hebben gekregen, dit is 9 procent van onze bevolking. Het gemeentebestuur moedigt het vaccineren aan omdat dit jezelf beschermt tegen COVID-19, maar waarschuwt tegelijkertijd dat gevaccineerden andere mensen nog altijd kunnen besmetten. Blijf dus altijd de nodige preventieve maatregelen in acht nemen, ook al ben je gevaccineerd.”

“Ik hoop met deze wake-up call van het gemeentebestuur iedereen nog eens iedereen goed wakker te schudden”, aldus burgemeester Piet De Groote.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.