Bruggeling riskeert 40 maanden cel voor verkrachting twaalfjarige mentaal beperkte stiefdochter

© Getty Images/EyeEm
© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 53-jarige Bruggeling ontkent in de rechtbank met klem dat hij zijn twaalfjarige, mentaal beperkte stiefdochter herhaaldelijk misbruikte. “Het is niet uitgesloten dat ze zaken fantaseerde”, stelde zijn advocaat. R.V. was als veroordeeld zedendelinquent nochtans niet aan zijn proefstuk toe. De procureur eist 40 maanden cel.

Verkrachting en aanzetten tot ontucht van een minderjarige, belaging, hacking: de aanklachten tegen Bruggeling R.V. zijn niet min. De man zocht eind 2019 via Facebook contact met een vrouw uit Kaprijke die op dat moment in relationele problemen verwikkeld zat met haar drankverslaafde partner.

“Mijn cliënte vond bij de beklaagde een luisterend oor en was heel openhartig”, stelde de advocate van de vrouw. “Niet veel later besloot ze haar man te verlaten en bij hem in te trekken. Maar al snel werd duidelijk dat de beklaagde amper interesse had in mijn cliënte. In haar twaalfjarige, verstandelijk beperkte dochter des te meer.”

Alleen thuis met het meisje

Omdat de vrouw in Gent in de zorg werkte en het internaat van haar dochter door de coronacrisis gesloten was, zat R.V. vaak alleen thuis met het meisje, dat de emotionele leeftijd heeft van een achtjarige.

“Het meisje begon plots veelvuldig over seks te praten en toen mijn cliënte de beklaagde confronteerde met zijn ongezonde interesse voor haar dochter kreeg zij een duw.”

Op 21 mei 2020 stapte de moeder naar de politie en zette ze een punt achter de relatie. Hierop begon R.V. haar te belagen. “Hij had zelfs een tracking app op de smartphone van mijn cliënte geplaatst. Zo wist hij tijdens de relatie precies waar zij zat en kon hij zijn gang gaan met de dochter.”

Zijn eigen dochter en zus dienden destijds klacht tegen hem in wegens seksueel misbruik.

Op 26 juni verklaarde het meisje tijdens een videoverhoor hoe R.V. constant naar porno zat te kijken, over seks praatte en met zijn hand in zijn broek zat.

“Ze had ook seks met de beklaagde”, stelde de procureur. “Ze vertelde daarover alsof ze volwassen was en zij het initiatief nam omdat hij driften bij haar had aangewakkerd. Ze bracht haar verhaal op heel consistente wijze.”

In verleden reeds veroordeeld

Op 2 juli ging de politie over tot een huiszoeking en werd R.V. aangehouden. Sindsdien zit hij in de cel. De procureur vroeg 40 maanden cel en wees erop dat R.V. in het verleden al veroordeeld werd voor zedenfeiten met minderjarigen.

Zijn eigen dochter en zus dienden destijds klacht tegen hem in wegens seksueel misbruik. “De zus omschreef de beklaagde als een gevaarlijke pedofiel die bewust contact zoekt met vrouwen met jonge kinderen”, besloot de procureur.

Vijfde pluspapa op rij

R.V. ontkende alle aantijgingen met klem. “Mijn cliënt heeft tegenover de moeder van het meisje nooit een geheim gemaakt van zijn verleden”, stelde advocaat Stijn Leliaert. “Mogelijks heeft zij hierover met haar dochter gesproken en heeft zij hierdoor zaken gefantaseerd. Bovendien was mijn cliënt de vijfde pluspapa op rij. Het is niet uitgesloten dat een van zijn voorgangers bepaalde handelingen stelde.”

Advocaat Leliaert verwees verder ook naar het gynaecologisch onderzoek, dat geen penetratie aan het licht had gebracht. Ook van hacking was volgens Leliaert geen sprake. “Ze hadden met wederzijdse toelating toegang tot elkaars account”, stelde hij. De uitspraak volgt op 22 maart. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.