Al zeker vijf spelers van KSC Blankenberge positief getest

Redactie KW

Na een mislukte start zette KSC Blankenberge de voorbije weken de puntjes op de i en verloor al vijf weken op rij niet meer. De reeks zal allicht niet verdergezet kunnen worden want corona slaat bikkelhard toe bij de kustformatie.

Keeperstrainer Guy Neirynck is één van de slachtoffers, net als T1 Steve Swaenepoel. Hij doet ons het verhaal: “Ik ben politieman van beroep en weet niet of ik besmet geraakte op het werk of tijdens mijn voetbalpassie. Ziek ben ik niet, wel positief. Dus zit ik in quarantaine tot vrijdag 12 november.”

Wedstrijd uitstellen

“De resultaten van mijn spelers, allemaal werden ze getest, lopen nu volop binnen. Tot op heden blijken er minstens vijf positief. Die zitten evenzeer in quarantaine tot 12 november. We hebben de procedure opgestart om de wedstrijd van dit weekend in Oostnieuwkerke uit te stellen. Dit is het noodlot, daar kan niemand iets aan verhelpen, ook al namen we de nodige veiligheidsmaatregelen. Punten sprokkelen blijft een opsteker van formaat maar dat verdwijnt in het niets op het moment dat de gezondheid op het spel staat. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat er nog ploegen zullen volgen, al wens ik dit vanzelfsprekend niemand toe.”

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.