65+ en nog geen vaccinatie-uitnodiging? Even bellen!

Schepen Bryan Vanderhaeghe.© MD
Schepen Bryan Vanderhaeghe.© MD
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

De vaccinatiebereidheid in het Poperingse vaccinatiecentrum ligt zeer hoog. Slechts 3 procent van de uitgenodigde personen komt niet opdagen.

“Inmiddels kregen 6.540 mensen minstens één prikje in het Poperings vaccinatiecentrum, waar mensen uit Lo-Reninge, Heuvelland, Vleteren en Poperinge zich kunnen laten vaccineren tegen covid-19. Dit betreft cijfers van maandag 26 april.

Volgens de Poperingse schepen van Sociale Zaken en lid van de stuurgroep van het vaccinatiecentrum Bryan Vanderhaeghe (Samen) zijn er zeer weinig mensen die niet komen opdagen. “Van de 6.737 mensen die een uitnodiging kregen, kwamen er 197 niet opdagen. 155 onder hen hebben nooit bevestigd en konden niet worden overtuigd door de medewerkers van ons callcenter. 42 mensen hebben bevestigd maar kwamen toch niet langs, wat behoorlijk vervelend is voor onze medewerkers. In totaal komt maar 3 procent van de uitgenodigde personen niet langs, wat heel goed is. Ik hoop dat we dit kunnen aanhouden bij de jongere leeftijden. Onze callcenter medewerkers zullen sowieso blijven mensen opbellen die niet bevestigden en hen trachten te overtuigen.”

Geen enkel spuitje gaat verloren

Schepen Vanderhaeghe benadrukt evenwel dat er geen enkel spuitje verloren gaat: “Op vandaag hanteren we onze eigen reservelijst, met daar op mensen van de politie, mensen werkzaam in het kleuteronderwijs en in de kinderopvang. Eens die lijst is uitgeput zullen we starten met de Qvax lijst, het loont dus zeker al de moeite om zich daar op in te schrijven.” ( www.qvax.be )

Ook in het Poperingse vaccinatiecentrum begint men in mei met de risicopatiënten en de 60-65-jarigen vertelt schepen Vanderhaeghe: “Inmiddels zouden alle 65-plussers minstens hun uitnodiging moeten gekregen hebben, zo niet dient men te telefoneren naar ons lokaal callcenter op het nummer 0800 30 704. Deze week worden er 1.299 prikjes gezet in het vaccinatiecentrum, de week daarna 2.326. We kunnen enkel hopen dat de leveringen vlot blijven komen, dan zou de piek van vaccinaties normaal in juni moeten liggen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.