Schrikkelbaby geboren in Staden: “Lucie zal zelf mogen kiezen op welke dag ze verjaardag viert”

Lieke Vercruysse en Pieter-Jan Gevaert: dolgelukkig met hun derde dochtertje. © Joke Couvreur
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Geboren worden op 29 februari: het is iets uniek. Dat beseffen ook Lieke Vercruysse (30) en Pieter-Jan Gevaert (34) uit Staden. Zij werden op deze schrikkeldag de trotse ouders van Lucie.

Lieke Vercruysse en Pieter-Jan Gevaert werden donderdagochtend iets voor vijf uur de trotse ouders van een derde dochter. Na Annabelle (4) en Rune (2) vervoegde nu ook Lucie het Stadense gezinnetje. “Ik was uitgerekend voor 29 februari. Eigenlijk vond ik dat zelf niet zo tof”, geeft Lieke toe.

Haar man Pieter-Jan vond dat minder erg. “Het is toch wel een speciale datum.” Donderdagnacht werd duidelijk dat de kleine Lucie niet meer lang op zich zou laten wachten. Het koppel stapte kort na middernacht AZ Delta in Roeselare binnen. Enkele uren later werd Lucie geboren.

Verjaardag vieren

“Dat dit op 29 februari is vind ik nu minder erg. Ik vind het zelfs speciaal dat ons dochtertje werd geboren op de dag dat men voorspeld had”, aldus Lieke. Ondertussen heeft het koppel al een strak plan klaar en is het duidelijk hoe ze de komende jaren de verjaardag van hun jongste dochter zullen vieren. “Ze zal zelf mogen kiezen. Op 28 februari of op 1 maart.

Pieter-Jan stelde grappend voor om het feest precies om middernacht tussen die twee dagen te starten, maar dat is natuurlijk niet zo evident. Maar om de vier jaar gaan we sowieso een groter feest voor Lucie organiseren.”