Oma van Thomas Buffel viert vandaag haar 100ste verjaardag

Maria Allee, oma van Thomas Buffel, wordt vandaag 15 januari 100 jaar. (foto GST)
Maria Allee, oma van Thomas Buffel, wordt vandaag 15 januari 100 jaar. (foto GST)
Redactie KW

Op 15 januari, exact 100 jaar geleden, werd Maria Allee geboren in Ruddervoorde. Ze trad in het huwelijk op 2 mei 1946 met Honoré Buffel. Ze woonde samen met haar echtgenoot in de Torhoutsestraat in Ruddervoorde. Honoré overleed in januari 2013. Maria verblijft momenteel in kortverblijf in wzc Ter Luchte.

Maria Allee is de moeder van Martin Buffel en Jacqueline Uhlendorf, Daniel Buffel en Lena D’hulster, Rik Buffel en Tine Clybouw.

Ze wist op haar 60ste huwelijksverjaardag in 2006 nog te vertellen dat ze vroeger maar één hobby had en dat was voetbaltenues uitwassen van haar drie zonen.

De voetbalmicrobe is ook terug te vinden bij de kleinkinderen, zeker bij Thomas Buffel die een internationale voetbalcarrière uitbouwde bij onder andere Feyenoord en de Glasgow Rangers.

Maria is de trotse oma van Thomas Buffel en Stephanie De Buysser (+) en Annabel Vandebroeck, Britt Buffel, Nathalie Buffel (+), Lien Buffel en Wouter Talloen, Ellen Buffel en Gimmy Van Dam.

Er zijn elf achterkleinkinderen waarvan de laatste vijf allen meisjes en allen geboren zijn in 2020: Fausto, Maceo, Oona, Akke, Cem, Lionel, Juta, Flore, Isa, Axelle en Zoë.

Samen met haar echtgenoot was Maria volgens de familie de grootste voetbalfan van kleinzoon Thomas Buffel maar binnen de familie staan alle kleinkinderen gelijk.

Feest in kleine kring

“Alhoewel Thomas de meest bekende is, zijn ook al mijn kleindochters en achterkleinkinderen zeer belangrijk in mijn leven” wist Maria te vertellen.

Haar 100ste verjaardag zal nu in zeer kleine kring gevierd worden door de nog steeds geldende coronamaatregelen.

(Geert Stubbe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.