Nobscot schenkt handpoppen en poppentheaters aan W13

Nobscot uit Oostrozebeke schonk 7.630 handpoppen en 957 poppentheaters aan W13. © foto PVH
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De firma Nobscot uit Oostrozebeke schenkt 6.730 pluchen handpoppen en bijna 957 poppentheaters aan W13. Die zullen allemaal gaan naar gezinnen met kinderen die het met minder moeten doen.

Onlangs kreeg Food Act 13, een initiatief van W13, een speciale lading binnen: Nobscot uit Oostrozebeke schonk 7.630 handpoppen en 957 poppentheaters aan W13. Die handpopjes zullen in Zuid-West-Vlaanderen onder gezinnen in een kwetsbare situatie worden verdeeld. Nobscot is een bedrijf dat enerzijds distributeur is in kookgerei en anderzijds op maat gemaakte getrouwheidsprogramma’s ontwikkelt.

Gigantische voorraad

“Bij dergelijke programma’s verzamelen klanten van een winkel(keten) zegels, die ze dan kunnen inruilen voor een geschenk. Omdat we op nationaal niveau werken brengt dat soms een gigantische voorraad met zich mee. Het is echter niet altijd even evident om in te schatten hoeveel stuks we nodig zullen hebben en dan worden we wel eens geconfronteerd met een overstock”, duidt Michel Delmulle, general manager van Nobscot.

“Wij hadden een overstock van een collectie gericht op kinderen, genaamd Bambini. Die bestaat uit zes verschillende pluchen handpoppen: aap, beer, giraf, luipaard, olifant en tijger, en een poppentheater waarmee kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten.”

Zo een geschenk is altijd welkom en al zeker voor kinderen die helaas niet te veel cadeautjes krijgen

Het gaat om in totaal om 7.630 handpoppen en 957 poppentheaters, met een marktwaarde van in totaal 143.139,13 euro. “Veel kinderen krijgen vandaag niet de kansen waar ze recht op hebben. Een kind moet de kans krijgen om kind te zijn en dus te spelen. Niet voor elk gezin is dat vanzelfsprekend, ondanks de kindertijd erg bepalend is voor hun verdere leven.”

“De feestdagen staan bovendien voor de deur. We willen er niet aan denken hoeveel kinderen er zijn waar de sint niet kan langs gaan. Of waar er geen cadeautjes onder de kerstboom liggen of er überhaupt zelfs geen kerstboom staat”, zegt Delmulle.

“Daarom hebben we onze connectie bij de Lions Club Zwevegem aangesproken en zijn we blij om kansarme kinderen uit de regio te kunnen helpen. We zijn er ons bewust van dat dit slechts een kleine pleister op de wonde is, maar we hopen hier toch een aantal kinderen blij mee te maken.”

Grote sociale reflex

Food Act 13 zal de collectie naar de verschillende sociale diensten van de Zuid-West-Vlaamse gemeenten brengen, die op hun beurt de handpoppen zullen uitdelen “Geen betere periode dan de eindejaarsperiode om zo een mooie schenking naar de kinderen te brengen. We verdelen deze handpoppen netjes onder de 14 gemeenten van onze organisatie en het CAW Zuid-West-Vlaanderen”, vertelt voorzitter van W13 Philippe De Coene.

“Zo een geschenk is altijd welkom en al zeker voor kinderen die helaas niet te veel cadeautjes krijgen. Hierbij willen we met W13 uitdrukkelijk de firma Nobscot danken: nogmaals een bewijs dat er in onze regio een grote sociale reflex is”, aldus de voorzitter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier