Mevrouw Zeno Byttebier uit Kortrijk overleden

© gf
Redactie KW

Marie-Claire Pollefeyt is op 21 januari in het AZ Groeninge in Kortrijk overleden. Ze was de echtgenote van Zeno Byttebier, met wie ze volgend jaar 70 jaar getrouwd zou zijn. Haar man is de zoon van Michiel Byttebier, stichter van de bekende speciaalzaak voor de gedekte tafel in Wevelgem en Kortrijk. Met wijlen zijn broer Fries (destijds schepen in Kortrijk) en Lieven en wijlen zijn zus Fronie vormde hij de tweede generatie.

Marie-Claire werd op 7 november 1927 geboren in Moorsele als oudste van vijf kinderen van een vlashandelaar. Toen ze acht was, verhuisde het gezin naar Wevelgem, waar ze net tegenover het gezin Byttebier woonden. Zij en haar toekomstige man waren jeugdvrienden en trouwden in 1951. Ze woonden in de Menenstraat in Wevelgem en nu sinds zo’n twaalf jaar aan het Guldenbergplantsoen in Kortrijk.

Marie-Claire was moeder van drie kinderen: Erika (getrouwd met Joris Ide, Knesselare), Carmina (met Lieven Allaert, Ieper) en Karel (met Carmen Valcke, Wevelgem). Zij had negen kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Zelf liep ze school in het Lyceum O.L.Vrouw-ter-Engelen (‘t Fort) in Kortrijk, daarna in Leuze om Frans te leren. Ze volgde ook nog een jaar familiale opvoeding, maar na haar huwelijk was ze in de eerste plaats huismoeder en altijd heel bekommerd om haar kinderen en de hele familie. Daarnaast was handwerk een geliefkoosde bezigheid.

De uitvaartplechtigheid had woensdag plaats in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk. De bijzetting op de begraafplaats van Wevelgem gebeurde in besloten kring.

(NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier