Hubert en Cecilia uit Wingene zijn al vijftig jaar gelukkig met elkaar

© NS
Redactie KW

Hubert Gogne (73) en Cecilia Cogghe (71) vierden hun gouden huwelijksverjaardag. De jubilarissen kregen een warme ontvangst in het gemeentehuis.

Hubert is opgegroeid op Sint-Elooi in Wingene. Op 15-jarige leeftijd kon hij thuis aan de slag, waar hij samen met zijn vader groenten, planten en bloemen kweekte. “Mijn legerdienst is me altijd bijgebleven”, vertelt Hubert.

“Ik volgde eerst een korte opleiding in Lombardsijde en werd toen negen maanden ingezet als chauffeur van de legervoertuigen in het Duitse Brakel. Na mijn legerdienst hielp ik opnieuw mee bij mijn vader. Iedere woensdag ging ik naar de wekelijkse markt in Brugge om onze zelfgekweekte bloemen en planten te verkopen. Daarop volgden nog marktplaatsen en in totaal was ik 40 jaar een gedreven marktkramer”.

De Zwaan

Cecilia groeide op langs de Hertsbergeveldstraat in Wingene. Na het schoollopen vond ze werk in een naaiatelier. “Ik leerde Hubert kennen op de Statiekermis in Beernem”, herinnert Cecilia zich nog.

“We gingen vaak naar café De Zwaan in Ruddervoorde en het klikte tussen ons. We waren een verliefd koppel en stapten in het huwelijksbootje. Ik hielp graag mee met Hubert bij het kweken van bloemen en planten en ik vergezelde Hubert op de markt. Na ons huwelijk woonden wij eerst in de Rozendalestraat en nu wonen wij al geruime tijd in ‘t Hof van Wingene”. Het koppel kreeg twee zonen, Kurt en Koen. De familie werd aangevuld met twee kleinkinderen, Thomas en Astrid.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier