Georges en Marie-Claire vieren gouden bruiloft

Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Georges Ongena (71) en Marie-Claire Bracke (68) vierden onlangs hun vijftigste huwelijksverjaardag. Beiden zijn afkomstig uit het Oost-Vlaamse Zele.

“Toen we getrouwd waren, hebben we ons boeltje gepakt en zijn we aan zee komen wonen. We voelen ons hier goed in De Haan.” Georges en Marie-Claire leerden elkaar vele jaren geleden in Zele kennen op café. “De naam ben ik vergeten, maar het was zo’n typisch baancafé, gelegen langs de Gentsesteenweg. Ik stond er achter de tap, Georges was vaste klant”, vertelt Marie-Claire. De vonk sloeg over en na Georges’ legerdienst stapten de twee tortelduifjes in Zele in het huwelijksbootje.

“Ik heb wel eerst mijn legerdienst gedaan”, zegt Georges. “Ik was gekazerneerd in Soest, bij het regiment 4de Lansiers.” Georges werkte in de bouw. “Tot ik van mijn baas op een dag naar Mexico moest. Mijn vrouw zei: als je vertrekt, moet je niet meer terugkomen. En dus heb ik mezelf dan maar omgeschoold tot metser. Als dat geen liefde is”, glimlacht Georges. “Toen we dan eindelijk getrouwd waren, hebben we ons boeltje gepakt en zijn we aan zee komen wonen. Ik had een tante in Blankenberge en we kwamen hier dikwijls op vakantie”, vertelt Marie-Claire.

Ondertussen wonen Georges en Marie-Claire al meer dan veertig jaar in De Haan. “We voelen ons hier goed”, klinkt het. Marie-Claire haar hobby’s zijn breien en haken. “En we werken ook graag in de tuin. Georges en ik hebben allebei groene vingers”, glimlacht ze. Georges is daarnaast ook een filmfanaat. “Ik kijk graag een filmpje als het regent. Liefst een oorlogsfilm, of anders een goeie western. Kortom, alles waar een beetje actie in zit”, klinkt het.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.