https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Firmin Deruytter en Godelieve Vandewalle zijn liefst 75 jaar getrouwd

De hele familie mocht meegenieten van de 75ste huwelijksverjaardag van Godelieve en Firmin. © GST
Bieke Cobbaert

Het is maar zéér weinigen gegeven, maar Firmin Deruytter (99) en Godelieve Vandewalle (94) mochten vorige zondag hun ‘radium’ huwelijksjubileum vieren in Salons Ter Velde.

In 2016 braken ze al een Aartrijks record met hun platina bruiloft en nu hebben ze hun eigen record ook nog eens verbroken. Op 26 juni was het 75 jaar geleden dat het echtpaar, dat nog altijd in hun huis in de Schoolstraat woont, in het huwelijksbootje stapte.

Tien kinderen

Firmin en Godelieve waren allebei enig kind, maar op hun eigen kinderwens stond geen maat. Het koppel kreeg liefst tien kinderen: vijf jongens en vijf meisjes. In volgorde zijn dat Monique, Roger, Liliane (+), Marie-Jeanne, Christine, Julien (+), Diana, Jozef (+), Gerard en Kris.

Ondertussen zorgden al die kinderen ook voor kleinkinderen en zij op hun beurt voor achterkleinkinderen. Terwijl Godelieve vroeger het huishouden runde en de kinderen in het gareel hield, ging Firmin de kost verdienen. Het grootste deel van zijn loopbaan was dat als vrachtwagenchauffeur, waaronder 24 jaar bij Flandria in Zedelgem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.