Amanuel en Araya verwelkomen schrikkelbaby in Waregem: “Gaan toch elk jaar vieren”

Mama Araya Yemane Senyt (35) en papa Amanuel Okbay (38) blinken van trots. © LV
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

In het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis zag deze ochtend een schrikkelbaby het levenslicht. Amanuel Okbay (38) en mama Araya Yemane Senyt (35) verwelkomen zoontje Issak.

Vrolijke gezichten op de materniteit in Waregem. De geboorte van een kind blijft bijzonder, maar vandaag heerst er een unieke sfeer. Om de vier jaar telt februari 29 dagen, dat is ook het geval in het schrikkeljaar 2024. Het is een ongewone datum waarop sommigen bijvoorbeeld bewust trouwen. Wie jarig is, wordt op een dag zogezegd plots vier jaar ouder.

Dat wordt ook het geval voor Issak, die nog maar enkele uren op deze wereld vertoeft. Papa Amanuel Okbay (38) en mama Araya Yemane Senyt (35) blinken van trots. “Onze zoon werd deze ochtend rond 10.20 uur geboren. We zijn dolgelukkig”, vertellen de ouders. Het koppel ontvluchtte het extreme en onderdrukkende regime in hun thuisland Eritrea, in het oosten van Afrika, en woont nu in Desselgem.

Verjaardag vieren

Straks keren Araya en Amanuel huiswaarts met drie. Ze stonden niet meteen stil bij de schrikkeldag. “Voor ons is het sowieso een speciale dag, we hebben niet echt nagedacht over de datum. Maar het is ok, we hebben er geen probleem mee. Of 29 februari nu op de kalender staat of niet, we zullen toch elk jaar de verjaardag van Issak vieren.”