Gewezen schepen Belinda Beauprez (N-VA) verlaat de lokale politiek

De laatste interpellatie van Belinda Beauprez aan de jachthaven waar volgens het N-VA-gemeenteraadslid sommige boten er
De laatste interpellatie van Belinda Beauprez aan de jachthaven waar volgens het N-VA-gemeenteraadslid sommige boten er "verwaarloosd" bij liggen.©Luc Vanthuyne LVW
Redactie KW

Fractieleider Belinda Beauprez (N-VA) uit Geluwe was in Wervik toe aan haar laatste gemeenteraad. De gewezen eerste schepen neemt ontslag. Door die toch wel verrassende beslissing komt Virginie Terrier in de gemeenteraad. In de vorige legislatuur was ze al gemeenteraadslid. Wie voor N-VA de nieuwe fractieleider wordt, is nog niet beslist.

Samen met haar echtgenoot Frankie Duverger leidt Belinda Beauprez diverse ondernemingen. Zoals bijvoorbeeld Francovera, producent van aluminium ramen en deuren langs de Hoogweg in Wervik. Frankie Duverger was destijds gemeenteraadslid voor het toenmalige kartel Impuls. Belinda Beauprez trad in zijn voetsporen.

In oktober 2006 nam ze voor de eerste keer op de lijst van Impuls aan de gemeenteraadsverkiezingen deel en werd verkozen. De plaatselijke afdeling van N-VA nam in oktober 2012 aan de gemeenteraadsverkiezingen deel met een eigen lijst, met Belinda Beauprez als lijsttrekker. N-VA vormde met SP.A en Open VLD de nieuwe meerderheid. Belinda Beauprez werd eerste schepen, bevoegd voor financiën, openbare werken en patrimonium. Ze ontpopte zich als een dossiervreter en harde werker.

Na de vorige gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 belandde de N-VA in de oppositie. “Het coronavirus heeft er voor gezorgd dat de reflectie op onszelf nooit zo groot was, nooit eerder beseften we hoezeer het sociaal weefsel ons leven bepaalt”, aldus Belinda. “Nooit eerder beseften we hoe we onze vrienden missen, hoe sterk we zijn als familie, hoeveel ons gezin voor ons betekent, hoe broos ons leven is.”

Nieuwe mijlpaal

“Die reflectie op mezelf heeft me dan ook doen nadenken over mijn eigen toekomst. Samen met mijn echtgenoot waren we 20 jaar actief in de politiek. In juli word ik 60 jaar, een nieuwe mijlpaal in mijn leven. Ik heb nog zoveel uitdagingen zowel beroepsmatig als privé. Deze zullen nu een prioriteit krijgen in mijn leven.”

“Ik dank dan ook mijn partij N-VA waar ik de nodige kansen kreeg. Ik ben ervan overtuigd dat Virginie Terrier een waardige opvolgster zal zijn en ik zal haar dan ook steunen. Ik wil eindigen in schoonheid. Ik heb veel kunnen lachen, ook al hebben sommige mensen mij pijn gedaan, als politicus moet je een dik vel hebben. Eén raad wil ik meegeven: welke politieke kleur je ook hebt, blijf er als politicus zijn voor elkaar met één gezamenlijk groot doel: u inzetten voor onze mooie stad Wervik.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier