Gewezen profvoetballer Stijn De Smet start immokantoor

Stijn De Smet gaat maandag officieel van start met zijn eigen immokantoor. (Foto ACR)
Redactie KW

Stijn De Smet is al een tijdje geen voetballer meer en begint nu zijn eigen immokantoor. Vooral voor de verkoop en verhuur van residentieel en niet-residentieel vastgoed.

Stijn De Smet (36) trok na zijn lange periode bij Cercle Brugge naar onder andere KAA Gent en KV Kortrijk. In december 2020 hing hij, toen als speler van KSKV Zwevezele, definitief de schoenen aan de haak. Enkele jaren eerder volgde de gewezen voetballer een opleiding als vastgoedmakelaar in Syntra West in Oostende. “Dat was drie jaar in avondschool. Ik vond dat boeiend. Op die manier heb ik dan de stap gezet. Eens ik geslaagd was kon ik vervolgens mijn stage doen.”

De voormalige aanvaller deed zijn stage bij Smolders Vastgoed in Maldegem bij Lies Maes. Dat is de echtgenote van Tim Smolders, een andere gewezen voetballer van onder andere Club en Cercle. “Tijdens mijn opleiding kwam er toch veel bij kijken”, vindt De Smet. “Zo moest ik veel online leren. Verschillende materies, zoals recht en dergelijke. De deontologie van de vastgoedmakelaar en dat soort zaken. Toen ik voor dit alles geslaagd was, kon ik mijn uiteindelijke examen afleggen in Brussel, in het BIV, het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars.”

Later eigen kantoor

Stijn De Smet is nu met zijn eigen immokantoor gestart. Voorlopig vanuit zijn eigen huis in Varsenare waar hij al tien jaar met zijn gezin woont. Ondertussen is hij is op zoek naar een kantoorruimte in de regio Jabbeke. “De immowereld heeft mij altijd geïnteresseerd. In het begin van mijn stage was het niet de bedoeling om volledig zelfstandig aan de slag te gaan. Gaandeweg werd ik toch geboeid door deze job en maakte ik de beslissing om zelf te starten. De bedoeling is om binnen een aantal maanden in een eigen kantoor te zitten, op een goed zichtbare locatie. Alle begin is moeilijk, maar ik ben wel enorm gedreven. Komende maandag komt mijn website online en ga ik officieel van start.”

Stijn De Smet volgt het voetbal niet meer zo op de voet. Zelf doet hij nog aan padel in TC Loppem en Ghistelehof en tennis bij TC Logan. Verder doet hij binnenkort aan minivoetbal in Varsenare en maakt hij tijd vrij om zijn twee zonen te zien voetballen. Louis (11) bij KSV Jabbeke, Jules (9) is aan zijn eerste jaar bij de U10 van Cercle Brugge begonnen. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier