Generatie corona houdt zich sterk: KW pakt uit met een krant vol jongeren

Bart Casteleyn

Coronacrisis of niet, morgen vrijdag ligt De Krant van West-Vlaanderen opnieuw in de krantenwinkel of in jouw brievenbus. De redactie maakte deze keer een krant in het teken van de jeugd, want het mag duidelijk zijn: generatie corona houdt zich sterk.

Ook de jeugd van tegenwoordig kampt met de coronacrisis. Zo leven er nog heel wat vragen bij onze jongeren… en daar wilde onze krant iets aan doen. Letterlijk. We vroegen de kinderen van onze reporters om elk één vraag te bedenken voor viroloog Marc Van Ranst. Van zijn antwoorden kunnen jong én oud iets opsteken!

Heel wat jonge West-Vlamingen dromen nu van hun zomerkamp. Onze krant deed een peiling bij maar liefst 196 jeugdbewegingen. En wat blijkt? Iedereen hoopt het, maar minder dan de helft denkt dat ze zullen kunnen vertrekken op bivak. Afwachten, raadt minister van Jeugd Benjamin Dalle hen aan, maar ondertussen lijden acht op de tien groepen financiële verliezen.

We stelden ook opnieuw een elftal samen: generatie corona. 11 oprechte getuigenissen van jongeren over hun leven in de crisis.

Bij De Krant van West-Vlaanderen zit ook opnieuw jouw lokale krant met al het nieuws uit je gemeente. Het KW-pakket staat dus weer garant voor een hoop lees-, maar ook speelplezier: we zorgen opnieuw voor een extra puzzelkrant van 8 pagina’s.

KW ligt vanaf vrijdag 24 april bij de krantenverdeler en in de supermarkt. Als je onze krant gaat halen, respecteer dan graag alle richtlijnen van de overheid. Met dank en hou jullie gezond.


Wil je het huis niet verlaten maar toch onze krant lezen? Dan kan dat digitaal op je PC, laptop, tablet én smartphone via onze digitale krant op www.kw.be of download de app ‘De Krant van West-Vlaanderen’ via de App Store of de Play Store.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.