https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gemeente Zedelgem investeert 284.000 euro in milieuvriendelijke vrachtwagen

Redactie KW

De gemeente Zedelgem heeft een milieuvriendelijke CNG-vrachtwagen gekocht, een Scania die rijdt op samengedrukt aardgas.

“Voortaan willen we werken met een vaste chauffeur die instaat voor alle transporten. Op die manier kan er efficiënter gewerkt worden. Omdat de oude vrachtwagen in 2005 aangekocht werd en ondertussen 180.000 km op de teller heeft, was de aankoop van een nieuwe vrachtwagen met de juiste mogelijkheden een voor de hand liggende keuze. Het nieuwe voertuig beschikt over het noodzakelijke laadvermogen van 26 ton, een containerhaaksysteem en een krachtige autolaadkraan”, zegt schepen van Openbare Werken Peter Haesaert.

“Met deze nieuwe aankoop zet de gemeente verder in op een ecologisch verantwoord wagenpark”, vervolgt milieuschepen Arnold Naessens. “Na de aankoop van enkele CNG-voertuigen twee jaar geleden, kozen we er opnieuw voor om een voertuig aan te kopen met een CNG aangedreven motor. We hebben in Zedelgem ook het voordeel over een CNG-tankstation (Q8) te beschikken op Zuidwege.”

“Als vennoot van Fluvius kunnen we als gemeente ook intekenen op een raamovereenkomst voor de aankoop van elektrische, plug-in hybride en CNG-voertuigen. Deelnemen aan deze raamovereenkomst biedt ons een belangrijk financieel voordeel. De totale kostprijs van deze CNG-vrachtwagen is 284.000 euro, inclusief btw”, besluit schepen Arnold Naessens. (BC-foto BC)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten