Gemeente Wingene en baron de Cloedt schenken duofietsen aan woon-zorgcentra

De nieuwe duofietsen werden dankbaar in ontvangst genomen. © Nele
Nele Sabbe
Nele Sabbe Medewerker KW

Gemeente Wingene schonk twee duofietsen aan woon-zorgcentra Amphora en Het Laar. In totaal werd 22.000 euro geïnvesteerd in de duofietsen, met financiële steun van baron de Cloedt.

“Een duofiets is een innovatieve oplossing die zowel ouderen als mensen met mobiliteitsbeperkingen in staat stelt te genieten van fysieke activiteiten in de buitenlucht”, weet schepen van Welzijn Tom Braet. Woon-zorgcentra Amphora in Wingene en Het Laar in Zwevezele kregen elk een nieuwe fiets.

Duofietsen voor iedereen toegankelijk

De duofietsen werden aangekocht met de financiële steun van baron Jean de Cloedt, die eigenaar is van het domein De Muncken, dat grotendeels op het grondgebied van Wingene ligt. Met het landgoed De Muncken won hij de prestigieuze Baillet Latour Prijs voor het Leefmilieu 2023 voor zijn multifunctioneel natuurbeheer. De prijs schonk hij voor de helft aan Wingene en de helft aan Oostkamp voor een maatschappelijk project. In totaal werd er 22.000 euro geïnvesteerd in de duofietsen en dit met steun van 6.500 euro vanuit het Fonds Baillet Latour.

De woon-zorgcentra stellen de duofietsen ook gratis ter beschikking voor de minder mobiele inwoners uit de gemeente. Een fiets reserveren, kan elke voormiddag aan het onthaal van het woon-zorgcentra. Op Dag van de Zorg, op zondag 17 maart, kan iedereen tussen 10 uur en 16.30 uur de fiets komen uittesten in Het Laar in Zwevezele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier