https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gemeente Kuurne lanceert Tinder-platform voor vrijwilligers

Olaf Verhaeghe

Op de Dag van de Vrijwilliger heeft de gemeente Kuurne het lokale vijrwilligersplatform ‘Give a Day’ gelanceerd. Zo wil het bestuur de meer dan 200 Kuurnse verenigingen en ontelbare vrijwilligers een boost geven. ‘Give a Day’ is een matchingwebsite voor vrijwilligerswerk, waar je zowel je diensten kan aanbieden als organisaties op zoek kunnen gaan naar helpende handen. De Tinder van het vrijwilligerswerk zeg maar.

De gemeente Kuurne telt ontzettend veel vrijwilligers, zo veel dat ze eigenlijk niet te tellen vallen. “Niet enkel mensen die verbonden zijn aan de gemeente, maar ook zij die zich individueel of via de vele verenigingen inzetten”, zegt schepen van Geluk Bram Deloof (N-VA). “Via het platform Give a Day geven we onze Kuurnse verenigingen de kans om op één centraal punt vacatures voor vrijwilligers te plaatsen. En omgekeerd ook: als vrijwilliger vind je in een oogopslag waar men jou helpende handen of enthousiasme kan gebruiken.”

Give a Day werkt als een matchingwebsite waar je jouw voorkeuren naar takenpakket, af te leggen afstand en andere specifieke voorwaarden kan aangeven. Op basis van de input wordt de ideale match gezocht. “Het voordeel is dat zowel jong als oud op die manier zijn eigen gepastge vrijwilligerswerk kan zoeken. Van een kort engagement voor één iemand tot een langdurige en uitgebreide inzet bij een vereniging: het kan allemaal”, aldus schepen Deloof nog.

Burgemeester Francis Benoit (CD&V) is tevreden met de lancering van Give a Day in Kuurne. “Onze gemeente toont zich vaak groots in kleine dingen en vrijwilligers zitten in het DNA van Kuurne. We moeten hen koesteren, want ze zijn broodnodig”, zegt hij. “2020 heeft ons geleerd dat het niet evident is om vraag en aanbod qua vrijwilligerswerk op elkaar af te stemmen. Met Give a Day gaan we graag di euitdaging aan.”

Na een eerste oproep onder Kuurnse verenigingen hebben al 38 organisaties zich aangemeld. Dat resulteerde totnutoe in 11 concrete zoekertjes. Het platform is te bereiken via www.kuurne.be/vrijwilligerswerk .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.