https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gemeente Ingelmunster heeft interesse in de aankoop van het stationsgebouw

De NMBS wil sowieso het stationsgebouw verkopen.©FODI FODI
De NMBS wil sowieso het stationsgebouw verkopen.©FODI FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Tijdens de jongste gemeenteraad in Ingelmunster werd vernomen dat de gemeente geïnteresseerd is in de aankoop van het stationsgebouw. CD&V-raadslid Jan Defreyne wilde daar toch wat meer over vernemen.

“Momenteel zijn we bezig met de architecten met het opmaken van een masterplan voor de stationsomgeving. We zitten nog maar in een beginfase”, zegt burgemeester Kurt Windels (De Brug/N-VA & Open VLD). “Het stationsgebouw is daarin meegenomen. Van de NMBS kregen we het signaal dat ze het stationsgebouw willen verkopen. We vroegen om een pacht daarop te krijgen, maar ze willen ons dat tot op vandaag niet geven. Ze willen gaan voor een publieke verkoop. Wij als gemeente moeten meebieden voor dit gebouw, indien we dat zouden willen verwerven.”

Enigo Vandendriessche (Vooruit) wilde weten wat de plannen zijn met dat gebouw.

“Los van het gebouw moeten we bekijken of de ruimte ingepast kan worden in het masterplan. Kijk je nu van bovenaf naar de stationsomgeving, dan zie je vooral beton en grijs. Als we willen gaan naar ontharding, naar een groene omgeving, naar het ruimtegevoel dat we willen creëren, dan denk ik dat het stationsgebouw en de voorliggende parking het best in openbaar bezit blijven. Dan kunnen we die ontwikkelen en meenemen in de globale visie.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.