Geert Dujardin van restaurant Epsom overleden op 60-jarige leeftijd

© STEFAAN BEEL
Peter Soete

Geert Dujardin, eigenaar en chef van restaurant Epsom uit Gits, is op 60-jarige leeftijd overleden. Geert is overleden in het ziekenhuis.

Geert Dujardin kampte al een tijdje met gezondheidsproblemen en verbleef de laatste tijd vaak in het ziekenhuis. Dinsdag zou Geert een hartoperatie ondergaan maar hij is plots overleden.

“Geert was een van de medestichters van Gastro RSL, vereniging die we vroeger Gastronomie in de Rodenbachstreek noemden”, zegt penningmeester Luc Degryse die een halve eeuw geleden samen met Geert mee aan de wieg stond van de Roeselaarse gastronomische vereniging.

Recht voor de vuist

“Geert had steeds een duidelijk idee en verdedigde dat idee altijd met verve en overtuiging. Maar hij kon zich zeer goed neerleggen als de vergadering anders besliste. Op dat vlak was Geert een makkelijk persoon. ‘Kom, laat er ons ene op drinken’, klonk het dan. We wisten dat Geert ziek was en we treuren allemaal bij zijn overlijden.”

Geert was zeer graag gezien onder de collega’s. “Hij was ook zeer loyaal tegenover ons en de vereniging. Als zijn gezondheid het toeliet, kwam hij naar de vergaderingen en wij waardeerden altijd zijn inbreng. Hij was een imposant figuur en vulde de kamer. Iedereen luisterde naar hem. Hij was recht voor de vuist maar nooit kwetsend.”

Klassieke keuken

“Geert was ook een ongelooflijke stielman, een kok die hield van de klassieke keuken maar daar is helemaal niets mis mee. Ik heb vaak genoten van zijn bouillabaisse, niemand kon die bereiden zoals Geert dat kon. We zijn echt een goede kameraad kwijt, een kameraad met een warm hart voor zijn naasten, zijn vrienden en collega’s maar zeker ook voor de echte gastronomie.”

Geert Dujardin huwde in 2015 met Marleen Deruyter. Hij had ook een dochter Céline. In 2018 opende Marleen Deruyter nog een nagelstudio aan de achterzijde van het restaurant. Door de coronamaatregelen zal het afscheid plaatsvinden in intieme kring.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.