Geen test nodig voor wie op minder dan 30 kilometer van Franse grens woont

Bewoners in gebieden op minder dan 30 kilometer van de Franse grens zullen geen negatieve PCR-test moeten voorleggen voor verplaatsingen van minder dan 24 uur. De Franse regering heeft zondag verduidelijkingen toegevoegd aan de uitzonderingen voor de PCR-test, die een voorwaarde is om het land binnen te komen. Mensen die over de grens werken, transporteurs en mensen die op minder dan 30 kilometer van de Franse grens wonen, zijn vrijgesteld.

© AN
© AN

De Franse regering kondigde vrijdag nieuwe maatregelen aan tegen het coronavirus. Mensen uit de Europese Unie die naar Frankrijk gaan, moeten vanaf zondag een negatieve PCR-test voorleggen die minder dan 72 uur oud is. De Franse premier Jean Castex kondigde toen aan dat enkel grensarbeiders vrijgesteld zijn.

Als een Belgische grensbewoner naar Frankrijk wil voor aankopen of een andere reden, moet die geen PCR-test voorleggen maar wel de Belgische verklaring op eer. In Frankrijk geldt ook een avondklok van 18 uur tot 6 uur. Enkel essentiële verplaatsingen zijn dan toegelaten, waarbij ook een Frans attest is vereist.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.