Geen Dag van de Landbouw dit jaar

© belga
Redactie KW

Boerenbond en Landelijke Gilden hebben besloten de Dag van de Landbouw, die traditioneel op de derde zondag in september valt, dit jaar te annuleren omwille van de coronamaatregelen. De organisaties werken aan een alternatief, zo laten ze dinsdag weten in een persbericht.

De Dag van de Landbouw is het grootste jaarlijkse imago-evenement van de Vlaamse land- en tuinbouw. “We nemen deze beslissing met pijn in het hart”, zegt Sonja De Becker, voorzitter van Boerenbond en Landelijke Gilden. “De Dag van de Landbouw staat garant voor geëngageerde bedrijfsleiders en hun gezin, die het beste van zichzelf geven om de tienduizenden bezoekers een ultieme landbouwbeleving te bezorgen.” De komende maanden werken de organisaties wel een alternatief uit waarmee ze de derde zondag van september op een andere manier toch de spotlights kunnen zetten op hun sector.

“We vinden het zeer jammer dat dit evenement waar we met zijn allen naar toe werkten niet zal plaatsvinden. Maar de huidige situatie en vooral de onzekerheid in welke situatie we ons in september zullen bevinden, laten ons geen andere keuze. We kijken alvast uit naar een volgende editie en heten iedereen welkom in september 2021”, besluit De Becker. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.