Geen 24ste Memorial Danny Jonckheere in Oudenburg

Sander De Pestel won de editie van 2019. Naast hem staat Sabine Huyghe, de weduwe van Danny Jonckheere naar wie de memorial genoemd is.
Redactie KW

Het coronavirus treft ook het sportevenement van het jaar in Oudenburg. De organisatoren hebben beslist om de 24ste Memorial Danny Jonckheere, een interclubwielerwedstrijd, af te gelasten.

“Een jaar na het overlijden van Danny organiseerden we voor de eerste keer deze memorial”, vertelt Sabine Huyghe, de weduwe van de wielrenner. “Danny verongelukte tijdens een wedstrijd op de laatste woensdag van augustus, dus kozen we deze dag voor onze memorial. Dit jaar zou de 24ste zijn. Wegens de coronamaatregelen hebben we als organisatie zelf beslist, in samenspraak met het stadsbestuur, om de wedstrijd, die dit jaar op 26 augustus gepland stond, niet te laten plaatsvinden.”

“Het zal heel raar, zelfs bizar zijn, dat Danny dit jaar niet met een wielerwedstrijd wordt herdacht. We zijn van plan om met ons volledige bestuur, een 20-tal mensen, iets te doen om Danny op die woensdag van de koers toch te herdenken. Hoe? Weten we nog niet. We wachten af wat dan mogelijk zal zijn”, vertelt Sabine Huyghe.

“In ieder geval wil ik nu al melden dan de 25ste editie van de Memorial Danny Jonckheere, op 25 augustus 2021, dubbel en dik feest zal zijn. Waarom we dan zullen spreken van de 25ste editie? Wel omdat we de 24ste op onze erelijst zullen vermelden als geannuleerd. En omdat alles meegaat met het sterfjaar van Danny”, legt Sabine uit.

Net als bij zoveel grote evenementen zal het voor Oudenburg op woensdag 26 augustus raar aanvoelen. Geen grote koers, geen massa volk op de been, geen winnaar. “Er is elk jaar wel kritiek over het verkeer, maar ik denk dat iedereen in Oudenburg de Memorial Danny Jonckheere dit jaar heel erg zal missen”, besluit Sabine Huyghe. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier