Geef elkaar opnieuw het jawoord in de Japanse tuin: “Verborgen parel in Oostende”

Schepen Hina Bhatti in de Japanse tuin. © ZB
Redactie KW

Onder de noemer ‘Zee vol liefde’ biedt Stad Oostende getrouwde koppels vanaf nu de kans om hun huwelijksgeloften te hernieuwen in de unieke en spirituele omgeving van de Japanse tuin. “Met zijn bloeiende bloemen, kronkelende paden en kabbelende waterpartijen draagt deze sprookjesachtige plek bij aan een heel speciaal moment”, aldus schepen Hina Bhatti.

Het hernieuwen van huwelijksgeloften biedt paren de gelegenheid om hun liefde en toewijding aan elkaar te bevestigen, te vieren en even stil te staan bij de reis die ze samen hebben afgelegd. Of het nu na een bepaalde tijd is, bij een jubileum, of gewoon omdat je voelt dat het tijd is om opnieuw de liefde aan elkaar te verklaren, het hernieuwen van geloften is een heel bijzonder en emotioneel moment.

“Sinds het begin van de legislatuur kreeg ik van verschillende inwoners van Oostende de vraag of het mogelijk was om hun huwelijksgeloften te vernieuwen. Elkaar opnieuw het jawoord geven is een heel ontwapenend moment, we wilden het moment dan ook memorabel maken voor gehuwde koppels”, vertelt Hina Bhatti (Open Vld), schepen voor Burgerzaken. “Na wat overwegingen, hebben we gekozen om de ceremonie in de Japanse tuin te houden. De tuin is een echte verborgen parel in Oostende en zelfs nog een beetje onbekend terrein voor de Oostendenaren. Met zijn bloeiende bloemen, kronkelende paden en kabbelende waterpartijen draagt deze unieke sprookjesachtige plek bij aan een heel speciaal moment. Vanuit de Stad doen we nog te weinig met deze spirituele locatie, daar willen we nu verandering in brengen.”

Twee datums

De Stad nodigt alle koppels die in Oostende wonen uit om hun huwelijksgeloften te hernieuwen. “De huwelijksdatum en plaats waar ze gehuwd zijn, zijn van geen belang, maar ze moeten wel woonachtig zijn in Oostende”, zegt de schepen. “De koppels krijgen een mooie foto en attest mee naar huis. Ook familie is welkom om het bijzondere moment mee te maken. We kunnen nu telkens dertig koppels per keer ontvangen. Indien er veel vraag is, kijken we voor een eventuele derde datum.” (ZB)

De ceremonie vindt plaats in de Japanse tuin aan de Koningin Astridlaan op zaterdag 15 juni en zaterdag 22 juni 2024, telkens om 13 uur. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk en kan eenvoudig via www.oostende.be/zee-vol-liefde. Inschrijven is mogelijk tot en met dinsdag 11 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier