Frieda is de eerste die dankzij de reservelijst haar vaccin krijgt in Roeselare

Frieda in het vaccinatiecentrum, waar ze net haar eerste prik gekregen heeft. “Op zo'n moment moet je gewoon alles laten vallen”, klinkt het.© (foto JCR)
Frieda in het vaccinatiecentrum, waar ze net haar eerste prik gekregen heeft. “Op zo'n moment moet je gewoon alles laten vallen”, klinkt het.© (foto JCR)
Thomas Dubois

Frieda Dewitte (70) uit Beveren is de eerste die in het vaccinatiecentrum van Roeselare haar vaccinprik krijgt dankzij de reservelijst. Het was dochter Isabelle die dinsdag vijf uur in de wachtrij stond om haar te registreren. “Hoe sneller, hoe beter, vond ze.”

Sinds dinsdag kan wie dat wil zich registreren voor de vaccinatiereservelijst. Bij vrijgekomen plaatsjes of overschotten wordt op die lijst beroep gedaan om geen vaccindosissen te verliezen. Roeselare is een van de twee vaccinatiecentra waar ze deze week de lijst al gebruiken, de eerste die zo een stuk vroeger haar prikje kreeg is Frieda Dewitte (70) uit Beveren. Zij mocht woensdagnamiddag om 14.30 uur aanschuiven. Ze is zo de eerste die in Vlaanderen dankzij de reservelijst haar prikje kreeg.

“Het is mijn dochter Isabelle die gisteren voor de registratie gezorgd heeft”, vertelt Frieda kort nadat ze haar prik kreeg. “Ik wist van niets, maar ben blij dat ze het gedaan heeft. Vanmiddag kreeg ik om 13.31 plots een sms’je met de boodschap dat er een plekje vrijgekomen was. Ik moest voor 13.55 bevestigen, met de hulp van mijn dochter heb ik dat gelukkig tijdig kunnen doen. Op dat moment moet je eigenlijk alles laten vallen en naar hier komen. Eens aangekomen op Schiervelde, waar het vaccinatiecentrum ligt, verliep alles heel vlot. Op enkele minuten tijd was het gebeurd. Ik heb het Pfizer-vaccin gekregen, mijn tweede prik staat op 12 mei geprogrammeerd. Na de hele heisa rond AstraZeneca ben ik wel blij met dit vaccin. Sowieso heb ik nooit getwijfeld om me te laten vaccineren. Je moet het doen om terug te kunnen naar het normale leven.”

Vier gelukkigen op dag één

Op de eerste testdag zijn er vier mensen die via de reservelijst een prikje krijgen. Woensdagavond wordt er dan bekeken welke plaatsen er morgen nog over zijn en zullen er nieuwe uitnodigingen worden uitgestuurd. Op de eerste dag van de registratie zijn er voor het Roeselaars vaccinatiecentrum alleen al ongeveer 2.700 registraties gebeurd, waarvan 1.400 door mensen uit de doelgroep die momenteel wordt gevaccineerd. Daarbij wordt telkens gekeken naar de leeftijd. “Mocht er iemand van 76 geregistreerd geweest zijn, dan zou die wellicht de uitnodiging gekregen hebben”, klinkt het als voorbeeld.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.