Freddy (66) overleden aan corona: “Papa cijferde zich weg voor iedereen”

"Hij was een heel trotse opa", vertelt Dries Sergier over zijn vader Freddy. © GF
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Freddy Sergier (66) is in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De Poperingenaar werd sinds vrijdag in coma gehouden.

Freddy Sergier uit de Nestor Lahayelaan in Poperinge vertoonde vorige week dinsdag de eerste symptomen van corona. “Dinsdag had hij voor het eerst lichte koorts en begon hij ook te hoesten”, vertelt zijn zoon Dries. “Woensdag werd hij getest op het coronavirus en donderdag kregen we te horen dat die test positief was. Toen hij vrijdagochtend wakker werd, was hij kortademig. We hebben toen de ziekenwagen gebeld, maar in de tijd tussen dat telefoontje en de aankomst van de ziekenwagen was papa al snel achteruitgegaan. In het ziekenhuis hebben de dokters toen heel snel beslist om hem in coma te doen, maar wij kregen toen al te horen dat het er heel slecht uit zag.”

Ziekte van Bechterew

Freddy sukkelde al langer met de gezondheid. “Eigenlijk was hij al meer dan 35 jaar ziek”, vertelt Dries. “Hij had heel ernstige reuma, psoriasis en de ziekte van Bechterew. Daar nam hij veel medicatie voor en eigenlijk waren zijn ingewanden al 20 of 25 jaar ouder dan de 66 jaar die hij was. Door die medicatie waren zijn longen al serieus aangetast, waardoor hij heel gemakkelijk en hard getroffen werd door het coronavirus.”

Kleinkinderen

Freddy Sergier laat echtgenote Nicole Hennin, twee kinderen, drie kleinkinderen en twee stiefkleinkinderen achter. En er is nog een kleinkind op komst. “Zijn kinderen en kleinkinderen waren zijn alles”, aldus Dries. “Zeker de kleinkinderen waren zijn oogappels. Hij vocht zich door alle medische problemen heen, zodat hij zijn kinderen en kleinkinderen nog bezig kon zien. Hij was een heel trotse opa. Papa was ook iemand die zich altijd voor iedereen wegcijferde.”

Samen met zijn moeder en zus heeft Dries gisteren nog afscheid kunnen nemen van zijn vader. De begrafenis wordt uitgesteld tot na de coronacrisis.

Ook zelf corona

Ook bij Dries zelf werd twee weken geleden corona vastgesteld, waarvoor hij even opgenomen geweest is in het ziekenhuis. “Op maandag 9 maart kreeg ik te horen dat ik griep had, maar op donderdag begon ik ook te hoesten. Op zondag 15 maart heeft mijn partner Daisy me dan binnengebracht op de spoedafdeling van het Jan Yperman Ziekenhuis, omdat ik kortademig was en geen energie meer had. Daar hebben de dokters gezien dat mijn longen er slecht aan toe waren, maar dat ik ook een bacterie had. Samen met het coronavirus. Gelukkig deed de antibiotica snel zijn werk en mocht ik ook snel terug naar huis. Ondertussen voel ik me wel al beter, al ben ik nog altijd snel buiten adem.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.