Francis en Sarah openen ‘Perron 81’ in Izegem

Op vrijdagavond 16 november openen Francis Cools en Sarah Faict restaurant ‘Perron 81’ in de Nederweg 81, waar vroeger Bistro l’Armagnac gevestigd was.

Sarah Faict en Francis Cools zijn de nieuwe uitbaters van de Armagnac. (Foto Frank)

Francis (46) is afkomstig van ‘Kruipendaarde’ in Kachtem, Sarah (38) is van Veurne. Francis behaalde zijn koksdiploma in hotelschool Ter Groene Poorte, Sarah volgde kunstonderwijs in Brugge en daarna nog een koksopleiding in Ter Groene Poorte waar ze elkaar leerden kennen.

“Sinds acht jaar baatten we restaurant ‘t Torentje op de Markt in Veurne uit”, zeggen Francis en Sarah. “Een bestaande zaak die we huurden. In het begin was het ook nog café, maar de laatste jaren alleen nog restaurant. Maar we wilden een eigen zaak kopen en toen hoorden we dat David Coene en Tineke Renier stopten met de uitbating van restaurant l’Armagnac en gingen we een aantal keer kijken. Uiteindelijk raakten we allebei overtuigd en kochten het pand.”

Met moderne touch

Francis en Sarah willen een restaurant met een moderne touch. “Met een beperkte kaart, een lunch en een menu en alle bereidingen klaargemaakt met verse producten.”

“Iedere maand zal ons menu veranderen en aangepast worden aan de seizoengebonden producten. Palingbereidingen en garnaalkroketten zijn onze specialiteit.”

“Onze dochter Jill, die een horeca-opleiding volgde in de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde, werkt ook mee in de zaak.”

‘Perron 81’ is behalve de woensdag en de donderdag, alle dagen open van 11.30 tot 14.30 uur en vanaf 18 uur.

“Ook de zaterdagmiddag is de zaak open”, voegen Francis en Sarah er nog aan toe. (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.