Fran (39) heeft haar vierde naaiboek in ‘I love’-reeks uit

Fran Vanseveren: “Mijn modellen zijn heel maakbaar en draagbaar.” © TOM VAN HOUTTE foto TVW
Redactie KW

Fran Vanseveren (39) blijft naaien en er vooral ook boeken aan wijden. ‘I love rokjes & broeken’ is het vierde boek in een reeks waarvan al 25.000 exemplaren over de toonbank gingen. “Alle modellen die ik uitteken, zijn uiterst maakbaar en draagbaar”, zegt ze.

Auteur Fran Vanseveren is allerminst aan haar proefstuk toe met I love rokjes en broeken. Na I love sweaters, I love T-shirts en I love sweaters & hoodies kon dit boek niet achterblijven. “In feite is een rok het simpelste kledingstuk om te maken. Het boek had ook eerder in de reeks gepast, maar vijf jaar geleden waren sweaters zo populair, terwijl je nochtans heel weinig patronen terugvond. Vandaar dat ik er mijn eerste boek aan wijdde. Het is met 13.000 exemplaren tot dusver ook het best verkochte van de drie. Op vraag van Uitgeverij Lannoo wou ik de rokjes niet langer links laten liggen, maar op één voorwaarde: dat er ook broeken in het boek mochten met leuke patronen voor mannen en jongens.”

8.000 leden op Facebook

‘I love rokjes & broeken’ bevat 15 modellen voor kinderen, tieners, mannen en vrouwen waar je zo mee aan de slag kunt. Allemaal gaan ze van maat 92 (twee jaar) tot maat XXL. “Van stoere en schattige rokjes over hippe shorts tot comfortabele joggingbroeken”, zegt Fran. Schuilt in die toegankelijke modellen ook het succes? “Ik krijg heel veel feedback van lezers, vooral via mijn Facebookgroep I love sweaters en zo – de naaiboeken, die 8.000 leden telt. Ik krijg veel complimenten over de gebruiksvriendelijkheid van de boeken en de vlot maakbare en draagbare modellen”, klinkt het nog. “Met dank ook aan mijn stoffensponsor, de Soldeur-Wild van Stof uit Kortrijk.”

Haar trouwste lezers zijn volgens de Tieltse naaiende mama’s en oma’s. “Ik vind het bijzonder leuk als mensen op Facebook foto’s posten van hun creaties en er al dan niet een eigen touch aan geven, wat dan weer tot inspiratie leidt voor anderen.”

Denk maar niet dat Fran na het vierde naaiboek in de reeks is uitgeschreven. Ze zegt al een ideetje voor een opvolger klaar te hebben. Volgend voorjaar brengt ze via Lannoo nog twee boeken op de markt: een verhaal voor eerste lezertjes en een non-fictieboek. Voor Fran zijn jeugdboeken weinig nieuws onder de zon, want ze heeft drie kinderen en werkte jarenlang voor Ketnet. (TVW)

Info: I love rokjes & broeken telt 128 pagina’s, kost 24,99 euro en is naast tal van webshops ook verkrijgbaar in Standaard Boekhandel, Veritas en meerdere stoffenwinkels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier