FMDO op zoek naar buddy’s om nieuwkomers in Oostende te begeleiden

Sara Bouchier, Ivy Goutsmit, Silke Beirens en Marina Pak willen met het project Compagnons nieuwkomers wegwijs maken in de stad. (foto Peter Maenhoudt)
Redactie KW

FMDO neemt het project Compagnons over van de stad en wil elk jaar 50 buddy’s koppelen aan nieuwkomers. “Daarvoor zijn we op zoek naar vrijwilligers”, luidt het.

Oostende en de Federatie van Mondiale en Democratische Organisaties (FMDO) werken al jaren samen voor het project Compagnons. “Daarbij helpen buddy’s nieuwkomers hun weg te vinden in de stad zodat ze een netwerk kunnen uitbouwen en kennis maken met Oostende als hun nieuwe thuisstad”, zo duidt schepen Silke Beirens (Groen).

Die werking betekent dat de duo’s gedurende zes maanden tweewekelijks afspreken voor een vrijetijdsactiviteit. Daarnaast zijn er groepsactiviteiten. Er werd gekozen om de werking van Compagnons volledig onder te brengen bij FMDO. “We stellen verbinding centraal en zorgen voor individuele opvolging”, zeggen Marina Pak en Sara Bouchier van FMDO.

Vrijwilligers

Met Vlaamse steun wordt het project nu verdergezet. Men wil elk jaar minstens 50 duo’s (buddy en nieuwkomer) koppelen. Daarvoor worden extra vrijwilligers gezocht. (EFO)

Meer info: www.fmdo.be – 0497 49 46 35

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier