Flashmob tegen geweld op ‘t Zand in Brugge

In Brugge was er donderdag, kort voor de middag, een flashmob tegen geweld op ‘t Zand in Brugge.

© Davy Coghe

Van 25 november tot 6 december loopt de Witte Lintjes Campagne. Wie een wit lintje draagt geeft een signaal dat geen enkele vorm van geweld geduld kan worden. Donderdagvoormiddag vormde een grote groep mensen een levend wit lint op ‘t Zand, tegenover het Concertgebouw.

Witte lintjes

De flashmob van VIVA-SVV is het startschot van de Witte Lintjes Campagne. De actie wordt door verschillende partnerorganisaties en de Stad Brugge mee uitgedragen. “Anno 2018 worden vrouwen op strat nog altijd geïntimideerd. Vorig jaar werden in Vlaanderen 60 procent van de vrouwen nagefloten in het openbaar, aangestaard, uitgescholden, bepoteld of erger”, aldus Truus Barremaecker van VIVA-SVV West-Vlaanderen.

Duidelijk signaal

De flashmob is de uiting van een gezamenlijke inzet van meer dan 200 Bruggelingen en organisaties. “Wij willen een duidelijk signaal geven dat slachtoffers van geweld er niet alleen voor staan“, benadrukt Truus Barremaecker. Voor de organisatie van deze flashmob bundelde VIVA-SVV de krachten met Politie Brugge, Diversiteitsdienst Brugge, CAW Noord-West-Vlaanderen, Bond Moyson West-Vlaanderen, Vormingplus Brugge, Preventiedienst, Curieus, en ABVV West-Vlaanderen.

https://www.youtube.com/watch?v=I-5wUXHGUzA

(SVK-foto Davy Coghe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.