Fietsen en auto’s kan je vanaf nu elektrisch laden aan Treffer

Het stadsbestuur en een afvaardiging van Eandis aan de oplaadpaal voor voertuigen op de parking van de Treffer. (Foto DJW)
Redactie KW

Vanaf nu kun je op de parking van sportcentrum de Treffer in de Meersstraat zowel je elektrische wagen als elektrische fiets opladen aan daartoe geïnstalleerde apparatuur. Voertuigen kunnen dat aan de ingang van de parking waar Eandis een oplaadpaal plaatste en waar daarvoor ook de nodige parkeerruimte werd vrijgemaakt.

“Dit jaar is het de eerste nieuwe oplaadpaal die Eandis heeft geïnstalleerd”, aldus Simon Van Wijmeersch, woordvoerder van de netbeheerder. “Vorig jaar waren het er drie. Dit jaar in totaal twee en nog eens hetzelfde aantal volgend jaar. In 2020 dan nog eens vier. Dat zullen er dus in totaal elf zijn. Daardoor kan iedereen met een elektrische wagen redelijk dicht bij huis zijn wagen komen opladen. De locaties hebben wij in overleg met het stadsbestuur uitgestippeld. Op termijn moet je binnen een straal van vijfhonderd meter een publieke laadpaal hebben.”

“Op termijn moet er binnen een straal van 500 meter een publieke laadpaal beschikbaar zijn”

Aansluitend op de infrastructuur voor elektrische wagens liet de stad op dezelfde parking ook een laadpaal voor elektrische fietsen installeren. Die staat binnen een door gaas afgesloten ruimte. Je kan er tegelijk vier fietsen op aansluiten.

Nieuw voor Waregem

“De paal is ontworpen als een verticaal lockersysteem met vier kastjes die je kunt afsluiten”, aldus burgemeester Kurt Vanryckeghem. “Daarin is het stopcontact aangebracht. En je hebt extra ruimte om er bijvoorbeeld een fietshelm of een hesje in op te bergen tijdens het opladen. Deze oplaadinfrastructuur is nieuw voor Waregem”, besluit de burgervader. (DJW)

Wie wil weten waar je momenteel publieke laadplaatsen vindt, kan daarvoor surfen naar de website van de Vlaamse overheid www.milieuvriendelijkevoertuigen.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.