Feestweekend op Marktplein met Soulsister (en EK)

Als de Rode Duivels de kwartfinales halen, kan je hen volgen op groot scherm.© FODI
Als de Rode Duivels de kwartfinales halen, kan je hen volgen op groot scherm.© FODI
Redactie KW

Dit jaar steekt de gemeente opnieuw een zomerprogramma in elkaar: tijdens ‘Ingelmunster Zomert’ is er een dj-workshop voor tieners, liveoptredens op het Marktplein en, hopelijk, ook voetbal.

Ingelmunster en de wedstrijden van de Rode Duivels volgen op groot scherm: het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. De voetbalfeestjes op het Marktplein zijn beroemd geworden, tot zelfs ver over de gemeentegrenzen heen. Daarom zal het gemeentebestuur in juli de wedstrijden van de Rode Duivels uitzenden op groot scherm, op voorwaarde dat ze de kwartfinale halen.

Tijdens het tweede weekend van juli is het volop feest in Ingelmunster. Op vrijdag 9 juli wordt het feestweekend ingezet met een workshop Start 2 DJ voor tieners. Ze leren er de geheimen van scratchen en beatmixen en krijgen daarna de kans om hun eigen setje te draaien op de afterparty. Op zaterdag 10 juli zijn er – tijdens Vlaanderen Feest – optredens van de lokale groepen Appelbauwzjigroen en Filet Americana.

Reserveren

Soulsister sluit af. “We zijn heel blij dat we van het Marktplein opnieuw een echte ontmoetingsplaats kunnen maken en samen de hits van Soulsister meezingen of de Rode Duivels naar de Europese titel schreeuwen”, zegt burgemeester Kurt Windels. “Ingelmunster laat van zich horen. Het is een prima manier om een welverdiende vakantie in te zetten.”

Voor zowel de optredens op het Marktplein als de uitzendingen van het EK voetbal zullen de dorpsgenoten op voorhand een plaatsje moeten reserveren. Meer info lees je binnenkort op www.ingelmunster.be/ingelmunsterzomert . De medewerkers bekijken momenteel hoe alles coronaveilig kan verlopen.

(PD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier